Site icon Glasul.info

Jandarmeria Română cântă la Carei sub spectrul secesionismului maghiar?

Jandarmeria Română cântă la Carei sub spectrul secesionismului maghiar?

Jandarmeria Română cântă la Carei sub spectrul secesionismului maghiar?

De la “Treceți batalioane române Carpații”, reprezentanții uniformei statului român au ajuns să cânte pe la un eveniment organizat de către reprezentanții secesionismului ungar pe granița de Nord Vest a României, organizatorul numindu-se Partiumi Falugazdász.

Ce înseamnă Partium? Partium provenind din latină, înseamnă Partium regni Hungariae, adică în traducere „părțile regatului Ungariei”, și se referă la teritoriul din afara Transilvaniei propriu-zise, recunoscut în 1541 de sultanul Soliman Magnificul ca aparținând principelui Ioan Zapolya, pretendent al coroanei regale a Ungariei împotriva împăratului Ferdinand. Așadar este un altfel de “Ținut Secuiesc”, cu mențiunea că spre deosebire de expresia “Ținutul Secuiesc”, o expresie total inventată și care n-a existat niciodată de-a lungul istoriei în spațiul revendicat de către iredentismul maghiar, Partiumul chiar a existat ca unitate administrativă în cadrul Regatului Ungariei.

Și ce fac bravii noștri jandarmi români? În infinita ignoranță a acestei instituții?

Muzica reprezentativă a Jandarmeriei din România va cânta la Carei la Castel Vinum organizat de Partiumi Falugazdász

“Prezența Muzicii reprezentative a Jandarmeriei din România  la un eveniment organizat de o asociație constituită pe criterii etnice, cu denumire din perioada de ocupație  maghiară, va fi urmărită cu interes prin prisma repertoriului abordat mai ales că promovarea pentru concertul din Satu Mare face referire la marșuri militare ( poate cele de la dezrobirea Ardealului) precum și la cântece din folclorul popular românesc.Curios este că Muzica reprezentativă a Jandarmeriei Române  nu participă niciodată la Carei la o dată importantă din calendarul sărbătorilor românești.”, scrie Buletin de Carei

Exit mobile version