Site icon Glasul.info

8 deținuți politici de la Salcia descoperiți în gropi comune: Demers necesar pentru istoria Bisericii

8 detinuți politici îngropați fără cruce descoperiți în insula mare a Brăilei / Buciumul

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a oficiat sâmbătă, 24 august 2024, un Parastas pentru deținuții politici din lagărul comunist de la Salcia. Arheologii au descoperit deja osemintele a opt dintre aceștia la Agaua, în Insula Mare a Brăilei. Cu acest prilej, Patriarhul Daniel i-a trimis ierarhului o scrisoare în care precizează că demersul este necesar pentru istoria Bisericii Ortodoxe Române.

„Acest demers este necesar pentru o mai bună cunoaștere a istoriei contemporane a poporului român, precum și a istoriei Bisericii Ortodoxe Române, întrucât mulți din cei întemnițați în acest loc au fost clerici, o parte din ei primind moarte martirică pentru mărturisirea credinței în Domnul nostru Iisus Hristos, în lagărul de la Salcia”, i-a scris Patriarhul României Arhiepiscopului Dunării de Jos, care a citat din scrisoare după slujba de pomenire.

Cercetarea de pe Insula Mare a Brăilei se desfășoară în contextul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa Părintelui Patriarh Daniel, a canonizat 16 sfinți martiri și mărturisitori români din perioada comunistă, dintre care trei au fost întemnițați în lagărul de la Salcia: Sf. Cuv. Mărturisitor Sofian de la Mănăstirea Antim, Sf. Preot Mucenic Constantin Sârbu și Sf. Preot Mărturisitor Ilie Lăcătușu.

Deținuții din lagăr au fost mai ales clerici

Redacția BUCIUMUL


MAGAZIN CRITIC – Nihil Sine Deo / Știri ALESE cu GRIJĂ de suflet

Exit mobile version