Site icon Glasul.info

30 August 1940: Transilvania pe cruce

30 August 1940: Transilvania pe cruce

30 August 1940: Transilvania pe cruce

Astăzi e 30 August, ziua când s-au declanșat în Transilvania de Nord unele dintre cele mai macabre masacre împotriva românilor ardeleni: copii uciși când pășteau animalele, preoți uciși în chinuri groaznice, mame însărcinate spintecate cu baioneta de o armată horthystă la fel de sălbatică precum hunii care invadaseră în primele secole Europa.

Niciunul dintre politicienii noștri nu pomenește azi acest eveniment tragic din istoria neagră a poporului român. Vorbesc despre pensii, despre fotbal, despre dezbateri și coțcăieli politice, dar nu despre masacrele abominabile îndreptate împotriva neamului românesc.

În schimb aceeași politicieni nu uită să verse la fel și fel de ocazii lacrimi pentru alte naționalități. Știți voi care…

Te fac să te întrebi pe cine reprezintă aceste putori ajunse accidental în frunea țării. Poporul român? Eu unul nu mă simt reprezentat de ei, câtă vreme durerea lor și-o strigă pentru alte neamuri iar de suferințele și sângele alor noști îi dor în anumite orificii.

30 August 1940 ar trebui să fie o zi de DOLIU NATIONAL, în care să comemorăm românii masacrați pe capete in cadrul unor acțiuni de epurare etnică în Transilvania, adevărate campanii de genocid pe criterii etnice.

Fandel Mihai

Exit mobile version