Bogdan Herzog: Uluitoarea copertă a revistei The New Yorker

În cursul zilei de ieri, pe Twitter am dat peste un meme care parodia o copertă a cunoscutei reviste The New Yorker. Coperta, reprodusă în imaginea de mai sus, este 100% autentică. Ea a apărut pe numărul din 26 iulie 1993 al revistei, așa cum se poate vedea pe linkul de mai jos.

https://www.newyorker.com/magazine/1993/07/26

Pentru cititorul de astăzi este oarecum bizar sau șocant, cuvântul potrivit îmi lipsește, faptul că în 1993, o revistă New Yorkeză pare să prezică, chiar și în glumă o distrugere a turnurilor gemene, făcută de cineva „cu prosop pe cap”. Da .. și nu… Vedeți Dvs., în 1993, în luna februarie a avut loc primul atentat de la World Trade Center organizat, ni se spune, tot de arabi afiliați cu al-Qaeda. Așadar, este posibil ca într-o line ciudată, de care aparține și revista pariziană Charlie Hebdo, americanii să facă haz de necaz. Poate nepotrivit, dar nu ieșit din comun.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Cu totul altceva mi-a atras mie atenția, și nu știu ca altcineva să fi observat până acum. Vedeți Dvs., atentatele de la 11 Septembrie 2001 au avut loc într-o dată cu o anumită semnificație. A noua a zi a celei de-a XI-a luni este comemorată în calendarul iudaic ca Tisha B’Av (însemnând literalmente acest lucru – a noua a zi a lunii Av). Tisha B’Av comemorează în tradiția iudaică atât distrugerea templului lui Solomon, cât și a celui de-al doilea templu, cel distrus de romani. Tradiția spune că amândouă evenimentele tragice au avut loc în aceeași zi, a noua a lunii a unsprezecea, Av, și sunt comemorate concomitent. Pe scurt, atentatele de la 11 septembrie au avut loc într-o zi care din punct de vedere numerologic este Tisha B’Av – 9/11. Descoperirea nu îmi aparține mie, eu am preluat-o de la un autor american, Mark Glenn. Ce am adăugat eu a fost să constat că în ajun de Tisha B’av 1918 a fost asasinată ritualic familia imperială rusă și că prima explozie nucleară, „Trinity” era programată de Oppenheimer tot pentru o Tisha B’av – cea din 1945. Am scris despre toate acestea în articolul despre Dybbuk și în cartea despre asasinarea lui Ceaușescu.

De ce vă repet aceste informații acum? Pentru că, spre surprinderea mea, revista The New Yorker cu coperta în cauză a apărut în ajun de Tisha B’av 1993. – integral pe activenews.ro.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Lasă un răspuns

Next Post

Ce-i timpul?

joi sept. 12 , 2024
Ce înseamnă timpulpentru mutul acela care ține în brațe o pâineși trece în grabă printre cei care pot să vorbească?Dar pentru orb, când merge printre cei care văd?Și cine ar putea să le spună și cât ar putea înțelege –că timpul e tot adunat în soare și-n lună. (Monica Buțu) […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News