RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Ce e cu secretomania asta? Nimeni nu ştie ce proiecte au ascuns băieţii ăştia în PNRR!

După descoperirea unei promisiuni secrete pe care guvernanții actuali o fac Comisiei Europene prin care își iau angajamentul de a distruge CFR Marfă, tot mai mulți parlamentari români din opoziție încep să reacționeze.

Dacă zilele trecute deputatul de Iași Vasile Toma afirma în presa locală referitor la planul de lichidare al unei companii strategice precum CFR Marfă următoarele: “Acum știm de ce Guvernul PNL-USR ascunde adevăratul Plan Național de Redresare și Reziliență al României! Azi, se lichidează CFR Marfă. Mâine, se lichidează România!“, azi este rândul unui alt deputat ieșean să reacționeze. Silviu Nicu Macovei se întreabă și el: “Ce e cu secretomania asta? Nimeni nu ştie ce proiecte au ascuns băieţii ăştia în PNRR!”.

Redăm integral declarația de presă a deputatului ieșean Silviu Nicu Macovei:

Ce e cu secretomania asta? Nimeni nu ştie ce proiecte au ascuns băieţii ăştia în PNRR! Nimic! Asta este ce a prezentat Cîţu în Parlament cu privire la ce proiecte sunt prevăzute în PNRR. Consideraţii filosofice, principii generale şi ceva dorinţe difuze pe principiul „să fie bine ca să nu fie rău”.

Nu putem vota o astfel de glumă sinistră la adresa României! Mi se pare inadmisibil, o bătaie de joc de o aroganţă incomensurabilă această secretomanie a Guvernului Cîţu! Nimeni nu ştie ce proiecte au ascuns băieţii aceştia de la PNL şi USR în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă!

Ei chiar nu înţeleg că nu sunt banii lor, ci banii destinaţi României?Controversele legate de componenţa proiectelor au stârnit nemulţumire nu doar în rândul Opoziţiei, dar chiar şi în rândul liberalilor care îi acuză pe Cristian Ghinea şi pe Florin Cîţu fie că nu au terminat proiectul şi riscăm să pierdem banii, fie că se încearcă introducerea pe sub masă a unor proiecte controversate.

De altfel, Ludovic Orban a evitat un răspuns ferm dacă PNRR este gata, oferind un confuz „tot timpul mai sunt mici rectificări de făcut”.Partidele de la putere au încercat să lege, în aceeaşi şedinţă de plen, votul pentru PNRR de votul pentru tratatul Euroatom. PSD a condiţionat votul pentru Euroatom de prezenţa premierului cu PNRR în plen. Noi am spus clar că vom vota Euroatom, căci este un tratat european foarte important, iar PSD nu are nici cea mai mică intenţie să blocheze proiectele majore UE.

libris.ro

Însă, noi nu vom vota abureala cu care au venit guvernanţii în Parlament spunând că e PNRR. Noi nu am văzut un plan, ci o poveste neclară. Asta nu se poate vota!Singurul proiect care pare clar a fi finanţat de PNRR este metroul clujean. Am susţinut includerea sectorului Leţcani-Târgu Frumos din A8 în PNRR, am fost cel mai vehement contestatar al formei neclare cu care PNL şi USR au venit în faţa Parlamentului. Eu, ca deputat, nu am văzut de la Guvern decât un angajament de austeritate asumat gratuit şi fără dezbatere faţă de Bruxelles.

Deocamdată ştim doar că, în loc să dezvoltăm România, vom avea metrou la Cluj-Napoca şi că irigaţiile nu sunt necesare în ţara noastră. Asta în timp ce importăm pâine… Eu nu mai ştiu ce să mai zic… O să depunem moţiune de cenzură fiindcă circul acesta trebuie să se încheie.”Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info