Fostul internațional român Dănuț Lupu era pe terenul de fotbal un adversar de temut, agresiv, bătăios, cu un dribling bun. În același timp însă era și un jucător care nu fugea de interviuri, ba chiar îi făcea plăcere să vorbească. A jucat pentru Echipa Națională de Fotbal a României la Campionatul mondial de fotbal din 1990 din Italia. În cariera sa de fotbal a trecut pe la mai multe cluburi din România, alternând sezoanele ca jucător de fotbal între Dinamo și Rapid.
Ei bine, tocmai pentru că a fost fotbalist și la Dinamo, fostul internațional român a comentat incidentul de la meciul dintre Dinamo și Sepsi, atunci când în mod absolut revoltător organizatorii au refuzat să fie intonat imnul României pe stadion. Dănuț Lupu este de părere că atâta vreme cât se joacă un meci de Liga 1 ar trebui acceptat imnul României la orice meci.
Tot el spune pentru iamsport.ro că suntem singura țară “care permite unora să aibă școli în limba maghiară” și că în Italia și Spania în nicio școală nu se predă limba română, ajungând practic în ziua de astăzi în România să avem niște probleme care … ne depășeșc.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Dragi compatrioți, Mă numesc Florin Dobrescu, sunt organizatorul ceremoniei de comemorare a lui Corneliu Zelea Codreanu, desfășurată pe 30.11.2024, în Pădurea Tâncăbești, și vreau să vă aduc la cunoștință următoarele. Duminica de 1 Decembrie 2024 nu a fost, pentru unii bucureșteni, una de sărbătoare. În faptul serii, echipaje ale Poliției […]