Teodor Baconschi, “minunea” de la Paris, sare în apărarea trădătorului Lucian Boia

Să ne cunoaștem trădătorii și ideologiile lor.

Ghici cine îi ia apărarea trădătorului de Lucian Boia? Apostolul băsismului, Teodor Baconschi,  “minunea” de la Paris, cel care a netezit cea de-a doua venire la timona României a “marinarului”, consfințind 2 mandate deosebit de dezastruoase pentru neamul românesc, zece ani negri de iad pe pământ.

Trădător la trădător trage, plus că rămâne perfect valabilă și zicala aceea despre genetică: ce naște din pisică, va mânca în continuare tot șoareci.

Într-un stat de drept, după “votul de la Paris”, tovarășul Baconschi și-ar fi exprimat opiniile despre dacopatie și antiromânismul său vulgar cel mai probabil din spatele gratiilor. Nicidecum nu ar fi scuipat bolșevisme de anii ’50 pe facebook. Dar dacă nu trăim într-un stat de drept, ci într-un stat de “drepți”…

Teodor Baconschi în apărarea lui Lucian Boia
Teodor Baconschi în apărarea lui Lucian Boia

Citiți și: Pentru Baconschi, europenizarea României este echivalentă cu renunțarea la elementele de identitate națională


“O nouă reacție de provincialism constipat și maniheic: dacă istoricul Lucian Boia a primit o decorație în Ungaria, e clar că e ”trădător” și că opozanții săi național-ceaușisto-dacopați aveau dreptate. Să notăm că dl Boia a popularizat – prin exerciții generaliste de vulgarizare istoriografică – o metodă (analiza mentalităților în durata lungă) validată în Occident încă din anii 50.

Să reținem și că domnia sa nu e specialist în istoria României, deci nu poate fi evaluat din perspectiva tagmei.Să mai reținem că Bulgaria și Ungaria sunt singurele state vecine care se află, împreună cu țara noastră, în UE și NATO. Bulgaria ne duce spre Grecia și Turcia, Ungaria, spre Occident.Sper ca alarmismul apocaliptic și etnocentrismul de secol XIX să fie depășite, mai ales dacă vrem să ne considerăm (și dorim să fim văzuți) ca un stat puternic, sigur pe el și în reală evoluție…”, a scris Teodor Baconschi pe facebook


Ca și vrednicii săi înaintași progresiști care pășeau tovărășește pe pământul României direct de țevile tancurilor sovietice, Baconschi ne spune că avem nevoie de “omul nou”, neagățat de “etnocentrismul de secol XIX”, care să privească mai bine către progres, către Ungaria care duce către Occident, că altfel dacă ne uităm în direcția greșită, către Bulgaria, cultivatorii de castraveți de la sud de Dunăre ne vor rătăci aiurea, spre Grecia și Turcia!?

Din nou Baconschi, “minunea” de la Paris, în apărarea lui Lucian Boia

Acum înțeleg mai bine de ce erau arestați astfel de agitatori de “extremă stânga” în perioada interbelică. Bolșevicii otrăveau totul în jurul lor cu nihilism, cu antiromânism, cu dispreț față de valorile identitare ale autohtonilor.

Citiți și:  STRATFOR – Baconschi a dus o politica de abandonare a Republicii Moldova și de favorizare a instalarii unei guvernări pro-ruse în Basarabia

apiland.ro
Intelegere intre Germania si Rusia privind Republica Moldova
Intelegere intre Germania si Rusia privind Republica Moldova

După cum ne spune tovarășul Baconschi, România ar trebui mai întâi demolată ca să se poată apuca tovarășii pe stil nou de construit un nou viitor luminos, cu “oameni noi”, pe care să-i ducă la fel ca tătucii dinaintea lor, pe cele mai înalte culmi ale progresului… Tătucul, Partidul, Progresul…. auuuuu…. mama voastră de bolșevici!!!!

De ce oare acceptam noi romanii indivizi din astia, profund antiromani, in unele dintre cele mai importante functii ale statului?
De ce oare acceptam noi romanii indivizi din astia, profund antiromani, in unele dintre cele mai importante functii ale statului?

Obsesia de a sări în ajutorul lui Lucian Boia și de a-i apăra “opera” antiromânească

Cineva ar trebui să facă odată și odată niște sinteze cu toți acești trădători care și-au dorit și-și doresc încă dezmembrarea României, dar pe care românii din naivitate îi aleg în continuare în fruntea statului român.

Apostolii lui Stalin inca mai fac victime, Erno Neulander, sursa foto: facebook.com/zlati.cornel
Apostolii lui Stalin inca mai fac victime, Erno Neulander, sursa foto: facebook.com/zlati.cornel

PS: aici ar trebui deschis un capitol istoric legat și de alți înaintași ai acestor tovarăși care își doresc Transilvania alipită la Ungaria: un caz special este tatăl lui Petre Roman, născut Ernő Neuländer și cu numele romanizat apoi în Valter Roman, participant în Războiul Civil din Spania, militant pentru ca Transilvania să fie dată de Stalin și URSS, nu României, ci Ungariei.

Langa Basescu stau numai oameni unul si unul; Teodor Baconschi, "ambasadorul" care i-a adus pe usa din dos victoria lui Traian Basescu din 2009, este si el o mladita din acelasi copac plind de cominternisti, bolsevici sau pupincuristi ai sovietelor si ai comunismului.
Langa Basescu stau numai oameni unul si unul; Teodor Baconschi, “ambasadorul” care i-a adus pe usa din dos victoria lui Traian Basescu din 2009, este si el o mladita din acelasi copac plind de cominternisti, bolsevici sau pupincuristi ai sovietelor si ai comunismului.
Consilierul Anei Pauker, printre cei de la Ateneu care nu mai vor să mai fie conduși de hoți
Consilierul Anei Pauker, printre cei de la Ateneu care nu mai vor să mai fie conduși de hoți

About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]