După ce Curtea Constitutională a Romaniei a decis anularea primului tur al alegerilor prezidențiale ca urmare a existentei unor probe de netăgăduit cu privire la implicarea unor actori statali externi în alegerile din Romania, se pune întrebarea cât de sigură mai este forma de organizare statală republicană în mentinerea țării în sfera economică și militară occidentală?
Din punctul nostru de vedere, republica a eșuat atât în politica internă, cât și în politica externă, dovedindu-se incapabilă să mențină țara în directia pentru care s-au luptat înaintasii noștri. Aderarea la UE si NATO se datorează într-o mare masura Regelui Mihai, care a susținut cauza romanilor atât în Europa cât și în SUA. În aceste momente de incertitudine politică, de dezbinare și de atacuri murdare ale unei puteri străine care încearcă să preia puterea în Romania ca apoi să ne arunce în negura perioadei 1947-1990, singura formă de guvernământ ca va garanta menținerea Romaniei în UE și NATO, rămâne monarhia. De ce monarhia? Pentru ca principalele puteri occidentale sunt monarhii și după cum se știe între casele regale europene există o strânsă legatură întemeiată pe trecutul lor comun și pe relațiile de rudenie.
De asemenea, principalii aliați ai SUA din Europa și Asia sunt două monarhii, Marea Britanie și Japonia. Totodată, să nu uităm că institutiile UE și NATO se afla în capitala unei monarhii, respectiv Bruxelles. În concluzie, dacă romanii de buna credința vor în continuare o Romanie liberă și prosperă, membra UE și NATO și dacă partenerii nostri occidentali vor siguranța că Romania nu își va schimba parcursul pro-europen și transatlantic, trebuie să sprijine reinstaurarea monarhiei și ruperea totală de trecutul comunist al țării. Doar monarhia este capabilă să ne țina departe de totalitarism și să asigure stabilitate în țară!
- Suntem cenzurați online/pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
- Contactați-ne oricând.
- Pentru o presă independentă, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!
MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Contează pe ȘTIRI ce contează!
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.