Grupul Civic Gorj: La Târgu Jiu încă nu există o stație seismică. Autoritățile locale nu își asumă nicio responsabilitate!

Specialiștii Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP) se așteaptă ca în următoarele săptămâni să mai fie destul de multe cutremure în zona județului Gorj și speră să nu depășească magnitudinea de 5.

Aceștia au precizat că, de-a lungul anilor, au fost mai multe cutremure în zona Gorj, dar nu atât de puternice ca cel din 14 februarie, care a avut magnitudinea de 5,7. Cu toate acestea la Târgu Jiu nu există încă o stație seismică. Precizăm că anul trecut, cei de la INFP au purtat discuții cu Primăria Târgu Jiu privind amplasarea unui dispozitiv de măsurare a magnitudinii seismelor, însă avizul a fost unul negativ. Cu toate că erau cunoscute precedentele seismice din Gorj, constatăm lipsa prevenției în fața unor calamități naturale și obstrucționarea cercetării fenomenelor seismologice în zonă! În acest caz, discutăm despre incompetență sau atentat la viața locuitorilor!?

Reprezentanții Grupului Civic Gorj trag un semnal de alarmă, în această direcție: “Cum e posibil ca la Târgu Jiu, în cel mai apropiat oraș, cu zeci de mii de locuitori, de epicentrele cutremurelor, să nu fie amplasată nicio stație seismică?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Aceștia atrag atenția și asupra faptului că o parte a presei locale se limitează de cele mai multe ori a prelua cu copy-paste informațiile de pe paginile de socializare ale politicienilor. “Presa, dormiți toți sau sunteți toți plătiți de primarul petrecăreț? Ce rol mai jucați voi în dezastrul care a cuprins tot Gorjul? Dați-vă demisiile dacă mai aveți un strop de demnitate și câștigați-vă cinstit pâinea! Faceți mai mult rău Gorjului decât autoritățile corupte! Nu avem nevoie să preluați cu copy-paste informații de pe paginile de socializare ale politicienilor, nici să ne spuneți cum va fi vremea, ce accidente s-au mai produs în Gorj, cine s-a mai botoxat sau pe unde își petrec vacanțele din banii noștri! Nici să fiți vârfuri de lance pentru anumite grupuri de interese! Avem suficiente surse de informare pentru asta! Scrisul după dictare dăunează grav integrității fizice și psihice a populației“, precizează în postarea lor cei de la Grupul Civic Gorj.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

Operațiunea “ciocul mic”, continuă! Ucrainenii draghează fără stres pentru Canalul Bâstroe și pe brațul CHILIA al Dunării! | DOVEZI FOTO / VIDEO

lun feb. 27 , 2023
Câtă vreme autoritățile române sunt în ”silenzio stampa” în privința lucrărilor de adâncire a Canalului Bâstroe, după poziția adoptată de Guvernatorul ARBDD, Gabriel Teodosie Marinov, încă de luni, 20 februarie 2023, vecinii ucraineni își văd liniștiți de treabă, relatează Info Tulcea. Nu doar draga maritimă Hagemann IV, care efectuează lucrări pe […]

Poate vă place și:

libris.ro