RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

CFR Marfă urmează să fie tunul lui Drulă în mandatul vremelnic de la Ministerul Transporturilor

CFR Marfă urmează să fie tunul lui Drulă în mandatul vremelnic de la Ministerul Transporturilor

Astăzi vorbim de cifre reci. Compania are active de 4.7 miliarde de lei (aproximativ un miliard de euro). Anul trecut, CFR Marfă a încasat o jumătate de miliard de lei şi a cheltuit de aproape două ori mai mult.

Asta se petrece din cauza unui management defectuos. Peste 3 miliarde de lei (aproape 650 milioane de euro) reprezintă numai facturile pe care CFR Marfă le-a tăiat şi niciun angajat nu s-a chinuit să le încaseze de la beneficiari.Suma uriaşă pe care compania o are de recuperat urmează, cel mai probabil, să se piardă odată cu manevrele economico-politice ale ministrului Drulă. Cu tot cu metroul domnului Boc de la Cluj şi cu tot cu autostrăzile, întregul sistem de transport din România urmează să primească 7,6 miliarde de euro în cadrul Planului de Rezilienţă.

Practic, infrastructura feroviară urmează să fie finanţată cu aproape 3 miliarde de euro, iar ministrul Drulă vrea să desfiinţeze CFR Marfă care are de recuperat o sumă ce reprezintă 20% din întreg PNRR-ul aferent transporturilor.

libris.ro

Dincolo de pierderile financiare enorme rămân cei 4.800 de angajaţi ai CFR Marfă care urmează să reprezinte o masă de manevre politice ale oamenilor noi din politică. Au promis „o Românie fără hoţie”. Probabil că se refereau la faptul că politicienii vor da numai tunuri serioase.Ca o comparaţie tristă: în 2013, în timpul Guvernului PSD, compania urma să fie privatizată. Statul urma să încaseze bani pentru CFR Marfă. În 2021, în timpul guvernării USR – PNL, statul urmează să piardă bani dintr-o afacere dubioasă cu gust de combinaţie.”, se arată în declarația de presă a deputatului Marian MinaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info