Sâmbătă,30 Noiembrie, suporterii echipei naționale, reuniți în cadrul grupului Uniți sub Tricolor, au decis sa prefațeze sărbatoarea Zilei naționale printr-o acțiune de comemorare a celui care a fost Ion Gavrilă Ogoranu.
Aceștia s-au deplasat în satul Galtiu din judetul Alba, la cimitirul unde se afla înmormantat fostul lider al Rezistenței din Făgăraș. Suporterii au aprins fumigene tricolore în jurul mormantului și au afisat mesajul “Moșule, ne-ai învățat printr-un îndemn bărbătesc/ Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc”, precum și mai multe steaguri cu mesaje anti – comuniste.
În mod simbolic, o eșarfă cu România a fost lăsăta la căpătâiul celui care a fost unul dintre liderii importanți ai mișcărilor anticomuniste organizate din munții României.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Pentru câteva ore, duminică, 1 Decembrie 2019, Orheiul a devenit centru de promovare a unionismului în Republica Moldova: “preoți cu crucea-n frunte” au dat imboldul unionismului românesc, înviorând asistența formată din localnici, politicieni locali, organizații și asociații atât din Republica Moldova, cât și din România. După o slujbă de pomenire […]