Liga Studenților (LS IAȘI) a sărbătorit 101 de ani de la Marea Unire în Basarabia, alături de frații din Generația Unită

La Orhei am participat la Sfânta Liturghie și la manifestațiile organizate de părintele Sergiu Aga împreună cu membrii comunității bisericii românești din oraș: Te-Deum, sfințirea drapelelor tricolore, depunere de flori la crucea închinată victimelor raptului Basarabiei și marșul până în centru, la monumentul domnitorului Vasile Lupu.

În Chișinău, capitala Basarabiei, am plecat din fața statuii lui Ștefan cel Mare, în marș, spre clădirea fostului gimnaziu nr. 3, unde la 27 martie 1918 deputații din Sfatul Țării au votat Unirea Basarabiei cu România. Acolo a fost adusă jumătate din harta României Mari, cealaltă jumătate fiind la Alba Iulia. La anul, pe 27 martie, cele două jumătăți vor fi reunite din nou la Chișinău.

 Liga Studenților (LS IAȘI)  la mănăstirea Căpriana
Liga Studenților (LS IAȘI)  la mănăstirea Căpriana

Liga Studenților a mers la Chișinău și Orhei nu de dragul de a vizita orașele aflate, din păcate, sub administrația socialistului Ion Ceban, respectiv a pro-rusului Ilan Șor, ci pentru că acolo trebuie afirmată identitatea națională românească și dorința de Unire. Frații noștri basarabeni au fost despărțiți de țară în mod nedrept de către Rusia/URSS, iar a ascunde acest fapt istoric sub masca „susținerii parcursului european al Republicii Moldova”, a „eliminării clivajelor geopolitice” sau doar a „existenței națiunii civice moldovenești” reprezintă un act de trădare națională.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Ne manifestăm dragostea de țară nu doar de Ziua Națională, ci o facem zi de zi prin toate acțiunile noastre. Iubiți-vă țara în fiecare zi, nu doar pe facebook și instagram. Iubiți-o ca nimic altceva pe lume, deoarece fiecare dintre noi este trecător, însă țara noastră românească este veșnică.

Cu toate că dragostea sinceră de țară în ziua de astăzi este sentiment contrar spiritului epocii globalizării și care este judecat foarte aspru de unii dintre „marii intelectuali” ai zilei, ne amintim mereu de vorbele marelui Mircea Eliade care profetic ne încurajează că „sunt vremuri în care nu poți înainta decât mergând contra curentului”!

https://www.youtube.com/watch?v=ALBZWXofOQ0

Sursa: Facebook / Liga Studenţilor – LS IAŞI

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Dumnezeu ne trimite din nou semne că nu este totul pierdut, că lupta aceasta pentru un ideal, pentru Țară, nu este zadarnică, că deznădejdea trebuie lăsată uitării

joi dec. 5 , 2019
Voievod albastru ca Cerul Măiastru,Flamură de Aripă, ce mereu ne-aduni,Când ziua nu se poate, să le vezi pe toate. De 1 Decembrie versanții Carpaților s-au înfrățit, așa cum atât de frumos spunea Părintele Ilie Moldovan, și prin acești tineri extraordinari din Moinești, jud.Bacău care au venit la Sfântu-Gheorghe însoțiți de […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News