libris.ro

Opoziția acuză: „Guvernul Orban face economii la buget pe seama copiilor cu dizabilităţi”

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este o ocazie potrivită pentru a ne îndrepta atenţia către aceşti oameni minunaţi care au mare nevoie de susţinerea noastră.

Pentru unii dintre noi sunt parte din familie, pentru alţii sunt doar persoane cu limitări fizice, însă solidaritatea pentru semenii noştri, indiferent de gradul de handicap, ar trebui să fie o sarcină comună. Pentru că, ştim cu toţii, prin ajutorul oferit semenilor noştri comunitatea se dezvoltă.

De-a lungul timpului, persoanele cu dizabilităţi au dovedit că dispun de un potenţial uriaş, dar ca acesta să fie pus în valoare este nevoie de măsuri de integrare socială.Guvernul PSD s-a dovedit receptiv şi solidar faţă de persoanele cu nevoi speciale şi le-a oferit şansa de a face parte din comunitate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Au fost create măsuri pentru integrarea profesională, dar şi socială.În luna mai a acestui an, de exemplu, a fost pus în aplicare proiectul “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, prin intermediul căruia firmele care angajează timp de un an de zile persoane cu dizabilităţi primesc lunar subvenţii în valoare de 2.250 de lei.Guvernul PSD a majorat indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, a crescut valoarea prestaţiilor sociale pentru persoanele adulte cu handicap grav de la 340 de lei, la 500 de lei.Copiii cu dizabilităţi beneficiză de majorări între 30 şi 139 la sută. În plus, aceştia nu mai trebuie să se prezinte periodic la comisiile de evaluare, certificatul lor este acum valabil până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Un alt proiect dezvoltat de Guvernarea PSD constă în oferirea de vouchere în cuantum de până la 5.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente care să le îmbunătăţească viaţa.Din păcate, Guvernul PNL nu susţine această categorie de români, ci, dimpotrivă, o pune în faţa unei situaţii delicate.În mai multe judeţe din ţară se trag semnale de alarmă asupra faptului că rectificarea bugetară adoptată de Guvernul Orban face imposibilă susţinerea financiară a copiilor cu handicap.

La Mehedinţi, de exemplu, au fost tăiaţi banii de la capitolul “Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”, este vorba de un minus 183.000 de lei, bani care ar fi trebuit să asigure alocaţia zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.Și un alt exemplu clar de indiferenţă liberală faţă de persoanele cu dizabilităţi este destituirea singurului demnitar cu handicap care conducea o instituţie de profil.

Este vorba de Mihai Tomescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap.Cum să venim acum în faţa acestor oameni şi să le cerem să fie optimişti, când Guvernul PNL impune măsuri de marginalizare?Excluzând persoanele cu dizabilităţi de la viaţa socială, sărăcim de fapt societatea.

Persoanele cu dizabilităţi merită şanse egale ca toţi ceilalţi români şi merită să fie respectate şi să aibă acces la viaţa socială.”, afirmă deputatul PSD Alexandra Presură 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info