RSS

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Opoziția acuză: “Guvernul Orban face economii la buget pe seama copiilor cu dizabilităţi”

Print Friendly, PDF & Email

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este o ocazie potrivită pentru a ne îndrepta atenţia către aceşti oameni minunaţi care au mare nevoie de susţinerea noastră.

Pentru unii dintre noi sunt parte din familie, pentru alţii sunt doar persoane cu limitări fizice, însă solidaritatea pentru semenii noştri, indiferent de gradul de handicap, ar trebui să fie o sarcină comună. Pentru că, ştim cu toţii, prin ajutorul oferit semenilor noştri comunitatea se dezvoltă.

De-a lungul timpului, persoanele cu dizabilităţi au dovedit că dispun de un potenţial uriaş, dar ca acesta să fie pus în valoare este nevoie de măsuri de integrare socială.Guvernul PSD s-a dovedit receptiv şi solidar faţă de persoanele cu nevoi speciale şi le-a oferit şansa de a face parte din comunitate.

Au fost create măsuri pentru integrarea profesională, dar şi socială.În luna mai a acestui an, de exemplu, a fost pus în aplicare proiectul “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”, prin intermediul căruia firmele care angajează timp de un an de zile persoane cu dizabilităţi primesc lunar subvenţii în valoare de 2.250 de lei.Guvernul PSD a majorat indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, a crescut valoarea prestaţiilor sociale pentru persoanele adulte cu handicap grav de la 340 de lei, la 500 de lei.Copiii cu dizabilităţi beneficiză de majorări între 30 şi 139 la sută. În plus, aceştia nu mai trebuie să se prezinte periodic la comisiile de evaluare, certificatul lor este acum valabil până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Un alt proiect dezvoltat de Guvernarea PSD constă în oferirea de vouchere în cuantum de până la 5.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente care să le îmbunătăţească viaţa.Din păcate, Guvernul PNL nu susţine această categorie de români, ci, dimpotrivă, o pune în faţa unei situaţii delicate.În mai multe judeţe din ţară se trag semnale de alarmă asupra faptului că rectificarea bugetară adoptată de Guvernul Orban face imposibilă susţinerea financiară a copiilor cu handicap.

La Mehedinţi, de exemplu, au fost tăiaţi banii de la capitolul “Drepturile copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”, este vorba de un minus 183.000 de lei, bani care ar fi trebuit să asigure alocaţia zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.Și un alt exemplu clar de indiferenţă liberală faţă de persoanele cu dizabilităţi este destituirea singurului demnitar cu handicap care conducea o instituţie de profil.

Este vorba de Mihai Tomescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap.Cum să venim acum în faţa acestor oameni şi să le cerem să fie optimişti, când Guvernul PNL impune măsuri de marginalizare?Excluzând persoanele cu dizabilităţi de la viaţa socială, sărăcim de fapt societatea.

Persoanele cu dizabilităţi merită şanse egale ca toţi ceilalţi români şi merită să fie respectate şi să aibă acces la viaţa socială.”, afirmă deputatul PSD Alexandra Presură 

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info