Liga Studenților (LS IAȘI) a sărbătorit 101 de ani de la Marea Unire în Basarabia, alături de frații din Generația Unită

La Orhei am participat la Sfânta Liturghie și la manifestațiile organizate de părintele Sergiu Aga împreună cu membrii comunității bisericii românești din oraș: Te-Deum, sfințirea drapelelor tricolore, depunere de flori la crucea închinată victimelor raptului Basarabiei și marșul până în centru, la monumentul domnitorului Vasile Lupu.

În Chișinău, capitala Basarabiei, am plecat din fața statuii lui Ștefan cel Mare, în marș, spre clădirea fostului gimnaziu nr. 3, unde la 27 martie 1918 deputații din Sfatul Țării au votat Unirea Basarabiei cu România. Acolo a fost adusă jumătate din harta României Mari, cealaltă jumătate fiind la Alba Iulia. La anul, pe 27 martie, cele două jumătăți vor fi reunite din nou la Chișinău.

 Liga Studenților (LS IAȘI)  la mănăstirea Căpriana
Liga Studenților (LS IAȘI)  la mănăstirea Căpriana

Liga Studenților a mers la Chișinău și Orhei nu de dragul de a vizita orașele aflate, din păcate, sub administrația socialistului Ion Ceban, respectiv a pro-rusului Ilan Șor, ci pentru că acolo trebuie afirmată identitatea națională românească și dorința de Unire. Frații noștri basarabeni au fost despărțiți de țară în mod nedrept de către Rusia/URSS, iar a ascunde acest fapt istoric sub masca „susținerii parcursului european al Republicii Moldova”, a „eliminării clivajelor geopolitice” sau doar a „existenței națiunii civice moldovenești” reprezintă un act de trădare națională.

Ne manifestăm dragostea de țară nu doar de Ziua Națională, ci o facem zi de zi prin toate acțiunile noastre. Iubiți-vă țara în fiecare zi, nu doar pe facebook și instagram. Iubiți-o ca nimic altceva pe lume, deoarece fiecare dintre noi este trecător, însă țara noastră românească este veșnică.

Cu toate că dragostea sinceră de țară în ziua de astăzi este sentiment contrar spiritului epocii globalizării și care este judecat foarte aspru de unii dintre „marii intelectuali” ai zilei, ne amintim mereu de vorbele marelui Mircea Eliade care profetic ne încurajează că „sunt vremuri în care nu poți înainta decât mergând contra curentului”!

https://www.youtube.com/watch?v=ALBZWXofOQ0

Sursa: Facebook / Liga Studenţilor – LS IAŞI

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns