RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Liga Studenților (LS IAȘI) a sărbătorit 101 de ani de la Marea Unire în Basarabia, alături de frații din Generația Unită

Print Friendly, PDF & Email

La Orhei am participat la Sfânta Liturghie și la manifestațiile organizate de părintele Sergiu Aga împreună cu membrii comunității bisericii românești din oraș: Te-Deum, sfințirea drapelelor tricolore, depunere de flori la crucea închinată victimelor raptului Basarabiei și marșul până în centru, la monumentul domnitorului Vasile Lupu.

În Chișinău, capitala Basarabiei, am plecat din fața statuii lui Ștefan cel Mare, în marș, spre clădirea fostului gimnaziu nr. 3, unde la 27 martie 1918 deputații din Sfatul Țării au votat Unirea Basarabiei cu România. Acolo a fost adusă jumătate din harta României Mari, cealaltă jumătate fiind la Alba Iulia. La anul, pe 27 martie, cele două jumătăți vor fi reunite din nou la Chișinău.

 Liga Studenților (LS IAȘI)  la mănăstirea Căpriana
Liga Studenților (LS IAȘI)  la mănăstirea Căpriana

Liga Studenților a mers la Chișinău și Orhei nu de dragul de a vizita orașele aflate, din păcate, sub administrația socialistului Ion Ceban, respectiv a pro-rusului Ilan Șor, ci pentru că acolo trebuie afirmată identitatea națională românească și dorința de Unire. Frații noștri basarabeni au fost despărțiți de țară în mod nedrept de către Rusia/URSS, iar a ascunde acest fapt istoric sub masca „susținerii parcursului european al Republicii Moldova”, a „eliminării clivajelor geopolitice” sau doar a „existenței națiunii civice moldovenești” reprezintă un act de trădare națională.

Ne manifestăm dragostea de țară nu doar de Ziua Națională, ci o facem zi de zi prin toate acțiunile noastre. Iubiți-vă țara în fiecare zi, nu doar pe facebook și instagram. Iubiți-o ca nimic altceva pe lume, deoarece fiecare dintre noi este trecător, însă țara noastră românească este veșnică.

Cu toate că dragostea sinceră de țară în ziua de astăzi este sentiment contrar spiritului epocii globalizării și care este judecat foarte aspru de unii dintre „marii intelectuali” ai zilei, ne amintim mereu de vorbele marelui Mircea Eliade care profetic ne încurajează că „sunt vremuri în care nu poți înainta decât mergând contra curentului”!

Sursa: Facebook / Liga Studenţilor – LS IAŞI

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info