Sâmbătă, 14 mai 2022, a fost sfințită Biserica Martirilor și Mărturisitorilor din Temnițele Comuniste de la Târgu Ocna.La Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna au început vineri manifestările dedicate sfințirii Bisericii „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste”, informează Buciumul.
Sâmbătă, cinci ierarhi au sfințit Biserica „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste”: Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Aradului.
Această biserică este prima din spaţiul penitenciar românesc închinată Sfinţilor Martiri Români și Mărturisitorilor din închisorile comuniste, transmite Buciumul.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Comisia Europeană a publicat un proiect de lege care obligă furnizorii de servicii de comunicații precum Telegram și WhatsApp să verifice automat chat-urile individuale înainte de a fi trimise și să instaleze „uși din spate“ (mijloace de a accesa un sistem computerizat sau date criptate care ocolesc mecanismele obișnuite de securitate) […]