Asociațiile culturale Fapte și Nord, fondate la Cluj, respectiv la Darabani, anunță lansarea celui mai nou proiect comun al lor: site-ul de călătorii aproape.de.
Site-ul își propune să inventarieze și să documenteze cele mai frumoase locuri de văzut și de vizitat din România, din Basarabia și din Bucovina de Nord. Pentru că demersul este unul enciclopedic și anevoios, echipa a decis ca pentru început să-și concentreze munca într-o singură regiune mai restrânsă și anume în spațiul Iași-Chișinău-Cernăuți.
A fost lansat un nou site de călătorii: aproape.de
„Ne-am propus ca împreună cu voi să luăm România la pas și să oglindim totul pe internet, în texte și fotografii originale, pentru ca și alții să se poată bucura de ea cu același drag ca noi. În orice moment, oriunde te-ai afla, oricine ai fi, aproape.de îți va arăta ce poți vizita și ce poți face aproape.de/tine. Intri pe site și vezi instantaneu lista celor mai frumoase locuri din zonă: le poți tria după distanța pe care ești dispus să o parcurgi până la destinație, după felul lor și în funcție de recomandările celor care au mai trecut pe acolo să le vadă”, declară Ștefan Teișanu, inițiatorul proiectului.
În acest moment pe site se găsesc 1000 de obiective turistice din județele Botoșani, Suceava și Iași, din regiunea Cernăuți și din Basarabia de Nord, de la Chișinău în sus. 100 dintre ele sunt însoțite de texte originale, care spun poveștile locurilor, îmbiindu-i pe cititori la călătorii. Pe aproape.de găsești povești despre conace și castele, despre cetăți, despre case memoriale și muzee, despre biserici și mănăstiri, despre parcuri și grădini, despre ape și rezervații naturale, despre hanuri și despre hoteluri, despre sate și orașe.
„Tocmai am lansat site-ul și ne bucurăm deja de interesul a peste 1000 de persoane care ne-au vizitat online. În perioada următoare vom înregistra părerile și sugestiile cititorilor și utilizatorilor aproape.de pentru a îmbunătăți funcționalitățile site-ului, ca să fie mai folositor și mai ușor de utilizat. De asemenea, ne continuăm munca de inventariere de obiective turistice în regiune și pe cea de documentare a lor prin texte și fotografii originale. Proiectul nostru se bazează pe ideea că cititorii noștri și iubitorii de călătorii, în general, vor dori să contribuie și ei la publicarea de articole și de fotografii pe site, așa că le-am pregătit 100 de conturi de autor, disponibile numai la cerere și pe bază de invitație. Știm că pasionații de călătorii, de fotografie și de scris vor vrea să contribuie, avem deja primele solicitări în acest sens”, spune Teișanu.
Într-o fază ulterioară, echipa își imaginează că s-ar putea construi numeroase proiecte comunitare în cadrul site-ului, cu ajutorul liceelor, primăriilor și al organizațiilor de jurnalism, de fotografie sau de turism care vor dori să își carteze regiunea, promovându-i obiectivele turistice pe un site care își propune să devină principala sursă de informare a amatorilor de călătorii din România.
„Ideea site-ului ne-a venit în 2009, când am și cumpărat domeniul de internet, dar abia în acest an am găsit prilejul să pornim la drum. Am avut nevoie să adunăm multă experiență de marketing și de project management, pentru că proiectul e unul labirios și riscant. De asemenea, am așteptat și o oportunitate de finanțare care să ne completeze investiția, iar aceasta a venit acum din partea Administrației Fondului Cultural Național, așa că ne-am apucat de treabă”, spune Ștefan Teișanu.
Asociația Fapte organizează mai multe evenimente culturale și educaționale, între care festivalul Jazz in the Park și seria Târgul de Cariere, în marile centre universitare din România. Asociația Nord, recent înființată la Darabani, derulează mai multe proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială, între care festivalul Zilele Nordului, care a cunoscut un succes încurajator la prima sa ediție, desfășurată în această vară.
Contact:
Ștefan Teișanu, Manager de proiect
Site-ul proiectului: www.aproape.de
Pagina de Facebok a proiectului: www.facebook.com/aproape.de
Sursa:
[1] gazetadeherta.at.uaRO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri