O minune contemporană: părintele Dan Damaschin, de la Biserica Maternității ”Cuza Vodă” din Iași

Pe această lume mai există și preoți cu har, preoți care reușesc nu numai să schimbe lumea, ci chiar s-o salveze la propriu. Copii asupra cărora plutea amenințarea să nu se mai nască, au putut vedea lumina vieții doar datorită eforturilor părintelui Dan Damaschin, de la Biserica Maternității ”Cuza Vodă” din Iași.

Deși este preot într-o mică și modestă biserică, la Biserica Maternității ”Cuza Vodă” din Iași, părintele Dan Damaschin a reușit în ultimii ani să schimbe numeroase destine, să modeleze într-un mod complet diferit primii pași ai copilăriei pentru numeroși copii proveniți din familii nevoiașe.

Invitat în emisiunea Matinal a celor de la Radio Iași, părintele Dan Damaschin a fost felicitat pentru activitatea sa filantropică, și a fost întrebat cum reușește să mobilizeze atât de multă lume și să desvârșească atât de multe acțiuni sociale de ajutor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Părintele Dan Damaschin, Foto: facebook.com/dan.damaschin.73/

“Nu e nici un secret. Faptul că sunt preot la maternitate, un loc unde intru în contact cu foarte multe persoane defavorizate, mă provoacă la a găsi soluții. Și de la bun început, confruntându-mă cu astfel de situații, am fost obligat efectiv să sun la cuoscuți, la prieteni, la părinți, la frați, la tot felul de oameni cu care am interacționat de-a lungul timpului. Și astfel încetul cu încetul, s-a țesut o rețea de voluntari, de donatori, de colaboratori, care sunt tot timpul dispuși să sprijine persoanele dragi mie, aflate în momente de încercare.

Foto: facebook.com/dan.damaschin.73/

(…) Doar prin educație putem să rezolvăm în timp problemele reale. Așa se face că anul trecut am ajuns la un număr de 4000 și ceva de copii pe care i-am îmbrăcat pentru a merge la școală. Au fost câteva mii de mame care au primit ajutor pentru a-i hrăni, pentru a-i trata și îngriji pe cei mici. Iar cei mai buni care s-au evidențiat au mers și în tabere la mare, în clipa de față având nu mai puțin de 70 de bursieri, care sunt la studiu în Iași, licee și facultăți, care sunt exclusiv susținuți de donatorii și voluntarii bisericii noastre.”, a spus părintele Dan Damaschin la Radio Iași

Campanie inițiată de părintele Dan Damaschin,
Foto: facebook.com/dan.damaschin.73/
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Deputatul Mihaela Huncă: “1 aprilie 1941, una dintre cele mai negre zile din istoria poporului român. 78 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă”

lun apr. 1 , 2019
Pe 1 aprilie 1941, 3.000 de români au fost pur şi simplu masacraţi la Fântâna Albă, în Bucovina, pe teritoriul Ucrainei de astăzi, de către soldaţii sovietici. Prin legea nr.68/10 mai 2011, această zi a fost declarată “Zi Naţională de cinstire a memoriei românilor – victime ale masacrelor de la […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News