RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

O minune contemporană: părintele Dan Damaschin, de la Biserica Maternității ”Cuza Vodă” din Iași

Pe această lume mai există și preoți cu har, preoți care reușesc nu numai să schimbe lumea, ci chiar s-o salveze la propriu. Copii asupra cărora plutea amenințarea să nu se mai nască, au putut vedea lumina vieții doar datorită eforturilor părintelui Dan Damaschin, de la Biserica Maternității ”Cuza Vodă” din Iași.

Deși este preot într-o mică și modestă biserică, la Biserica Maternității ”Cuza Vodă” din Iași, părintele Dan Damaschin a reușit în ultimii ani să schimbe numeroase destine, să modeleze într-un mod complet diferit primii pași ai copilăriei pentru numeroși copii proveniți din familii nevoiașe.

Invitat în emisiunea Matinal a celor de la Radio Iași, părintele Dan Damaschin a fost felicitat pentru activitatea sa filantropică, și a fost întrebat cum reușește să mobilizeze atât de multă lume și să desvârșească atât de multe acțiuni sociale de ajutor.

Părintele Dan Damaschin, Foto: facebook.com/dan.damaschin.73/

“Nu e nici un secret. Faptul că sunt preot la maternitate, un loc unde intru în contact cu foarte multe persoane defavorizate, mă provoacă la a găsi soluții. Și de la bun început, confruntându-mă cu astfel de situații, am fost obligat efectiv să sun la cuoscuți, la prieteni, la părinți, la frați, la tot felul de oameni cu care am interacționat de-a lungul timpului. Și astfel încetul cu încetul, s-a țesut o rețea de voluntari, de donatori, de colaboratori, care sunt tot timpul dispuși să sprijine persoanele dragi mie, aflate în momente de încercare.

apiland.ro
Foto: facebook.com/dan.damaschin.73/

(…) Doar prin educație putem să rezolvăm în timp problemele reale. Așa se face că anul trecut am ajuns la un număr de 4000 și ceva de copii pe care i-am îmbrăcat pentru a merge la școală. Au fost câteva mii de mame care au primit ajutor pentru a-i hrăni, pentru a-i trata și îngriji pe cei mici. Iar cei mai buni care s-au evidențiat au mers și în tabere la mare, în clipa de față având nu mai puțin de 70 de bursieri, care sunt la studiu în Iași, licee și facultăți, care sunt exclusiv susținuți de donatorii și voluntarii bisericii noastre.”, a spus părintele Dan Damaschin la Radio Iași

Campanie inițiată de părintele Dan Damaschin,
Foto: facebook.com/dan.damaschin.73/


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]