libris.ro

Socant! China poate cere teritorii ale SUA ca plata pentru datoriile uriase ale americanilor

Socant! China poate cere teritorii ale SUA ca plata pentru datoriile uriase ale americanilor

Pana acum, autoritatile chineze s-au aratat interesate de teritorii atat in zona Tibetului, in sudul Asiei, in Marea Chinei, dar si fata de anumite teritorii ale Federatiei Ruse. Cu Rusia de altfel chiar au avut loc si discutii la nivel oficial despre unele teritorii din extremul Orient. Potrivit worldtruth.tv, autoritatile de la Beijing ar fi inaintat o propunere Statelor Unite ale Americii in anul 2009, in care s-au aratat de acord sa stearga datorii de peste 1000 de miliarde (un trilion) de dolari  SUA iar in schimb sa primeasca actiuni, astfel incat China ar fi ajuns sa detina afaceri importante in SUA, portiuni din infrastructura SUA si … terenuri de mare valoare, toate cu o garanție din partea guvernului SUA împotriva pierderii.

Socant! China poate cere teritorii ale SUA ca plata pentru datoriile uriase ale americanilor

Yu Qiao, profesor de economie la Scoala de Politici Publice si Management de la Universitatea din Beijing Tsighua, a propus, în 2009, un plan prin care guvernul SUA urma sa garanteze investițiile străine în Statele Unite.

https://youtube.com/watch?v=Iln_HcAgLTs

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cu toate ca autoritatile SUA au negat si continua sa nege ca au existat asemenea propuneri, exista informatii conform carora Bank of China, banca centrală a Chinei, a continuat „neoficial” cu planul de a converti  datoria SUA în acțiuni deținute de China în SUA, in diferite afaceri din diverse sectoare ale economiei.

Administrația Obama, în cadrul planului, ar urma sa acorde o garanție financiară ca un stimulent pentru China pentru converti datoria SUA în investiții cu capital chinez direct. China va avea dreptul de proprietate asupra societăților de succes din SUA, asupra proiectelor de infrastructură cu potențial profitabil  și asupra proprietatilor imobiliare de mare valoare din SUA, mai adauga cei de la worldtruth.tv.

Daca situatia este asa cum o descriu cei de la worldtruth.tv, atunci trebuie sa ne pregatim cumva pe viitor pentru aparitia pe continetul nord american  a „United States of China„? In ritmul in care SUA acumuleaza datorii de speriat sunt posibile intr-adevar multe scenarii pe care pana acum le-ai fi crezut demne de filme SF.

Sursa: Glasul.info

[info]Statul in secolul XXI. Modelul chinez, de Dan Tomozei[/info]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info