Klaus Iohannis, cetățean german! Dacian Cioloș, cetățean francez! Codruța Kovesi, cetățean american? Încotro, Romania?

Klaus Iohannis, cetatean german! Dacian Ciolos, cetatean francez! Codruta Kovesi, cetatean american? Incotro, Romania?

Oricât de doritor ai fi să adopți ca țară orice etnie posibilă din această lume, tot vei cere în schimbul cetățeniei oferite loialitate, și doar poți să speri apoi ca încrederea investită iți va fi răsplatită cu aceeași monedă. Ce fel de Românie mai este atunci aceea în care pilonii de la baza statului român, președintele țării, primul ministru și șefii instituțiilor de forță, dețin și alte cetățenii în afara de cea a statului român? O asemenea ipoteză nu doar că încalca flagrant Constituția României, atât de mult călcată în picioare și terfelită în ultima vreme, dar aruncă și o umbră de îndoială mai mult decat întemeiată asupra celor care aleargă dupa cetățenii străine.

Constituția României

[alert-announce]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Art. 54 – Fidelitatea fata de tara

(1) Fidelitatea fata de tara este sacra.
(2) Cetatenii carora le sunt incredintate functii publice, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege.

[/alert-announce]

Întrebare: atunci când deții mai multe cetățenii și depui mai multe jurăminte de credință, oare care este prioritatea respectării lor? Dar dacă apare un conflict de interese între cele două țări ale cărei cetățenii le deții, oare care jurământ va fi respectat și care NU?

Klaus Iohannis, cetățean german! Dacian Cioloș, cetățean francez! Codruța Kovesi, cetățean american? Încotro, Romania?

Crin Antonescu, fostul președinte al Partidului Național Liberal, făcea în 2014 o declarație surprinzătoare în timpul emisiunii televizate „După 20 de ani” de la Pro TV:

[alert-announce]”(…)cata vreme si Traian Basescu vorbeste despre faptul ca, in conditiile in care nu intram in Schengen din cauza ca nu vrea Germania, prezenta unui om, nu doar etnic german, ci si cu cetatenie germana, cum este Klaus Iohannis, ar fi o sansa la Consiliul JAI pentru intrarea in Schengen,(…)”[/alert-announce]

[alert-success]Proaspatul numit in functia de prim ministru al Romaniei, filofrancezul Dacian Ciolos, are dubla cetatenie, romana si franceza[/alert-success]

[alert-announce] Despre principalii sefi ai institutiilor de forta din Romania, procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi si generalul SRI, Florian Coldea, activenews.ro scria ca acestia detin si cetatenia americana[/alert-announce]

[one_half]


Germany Flag – $3.44

[/one_half]

Faptul că personaje atât de importante din fruntea instituțiilor de seamă ale statului român dețin cetățenii străine nu poate însemna decât o subminare flagrantă a suveranității naționale! În aceste condiții, ce mai reprezinta România astăzi? Ce a ajuns România pe plan internațional dacă legile fundamentale ale țării, prevăzute în Constituția Romaniei, sunt încălcate și batjocorite de către oamenii care în mod normal ar trebui să facă tot ce este posibil pentru a le apăra și a veghea ca ele să fie respectate?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info