Antiromanism

Singurul deputat care a votat IMPOTRIVA sarbatoririi Unirii Romaniei cu Basarabia este de la UDMR

Singurul deputat care a votat IMPOTRIVA sarbatoririi Unirii Romaniei cu Basarabia este de la UDMR. Impotriva proiectului adoptat de catre Camera Deputatilor cu scopul omagierii Unirii Romaniei cu Basarabia si de a face din ziua de 27 martie, din Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, o sarbatoare nationala a tuturor romanilor, a votat un singur deputat, Benkő Erika, membru al principalei formatiuni politice care face alergie la sarbatorile nationale ale romanilor: UDMR.

Foarte interesant este insa faptul ca printre propunerile legislative initiate de catre parlamentari incepand cu anul 2016 figureaza si aceasta: “Propunere legislativă privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare” unde deputatul UDRM de Covasna, Benkő Erika, este prezenta pe lista initiatorilor.

Singurul deputat care a votat IMPOTRIVA sarbatoririi Unirii Romaniei cu Basarabia este de la UDMR

Propunere legislativă privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare

Art.1 Se consacra ziua de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania

Art.2.

(1) In localitatile unde traiesc persoane apartinand comunitatii maghiare, autoritatile administratiei publice locale si judetene, institutiile publice pot organiza manifestari cultural artistice dedicate zilei de 15 martie.

(2) Fondurile necesare organizarii manifertarilor prevazute la alin. (1) pot fi asigurate din bugetele locale ale autoritatilor publice locale si judetene si ale institutiilor publice.

(3) Angajatorii acorda o zi libera, in data de 15 martie, la cerere, persoanelor apartinand comunitatii maghiare pentru participarea la manifestarile prevazute la art. (1)

Art. 3. Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune pot transmite, in cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestari”, se arata in forma iniatorului pentru aceasta propunere legislativa

Cu alte cuvinte, in timp ce pe stimabila deputata UDMR-ista de Covasna, Benkő Erika, n-o doare nici macar in cot de ziua de 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, este pe de alta parte profund preocupata ca ziua de 15 martie sa devina sarbatoare legala in Romania, iar manifestarile din timpul acestei sarbatori sa fie sustinute cu fonduri de la bugetul de stat.

Ce reprezinta totusi ziua de 15 martie pentru romani?

Pentru cei care nu stiu inca despre ceea ce sarbatoresc cu adevarat maghiarii in ziua respectiva, ziua de 15 martie 1848 reprezinta de fapt ziua cand parlamentul Ungariei a votat “unirea” cu Ardealul. In pofida faptului ca populatia majoritara din Transilvania era cea romaneasca, o mana de oameni straini cu totul de pamantul Transilvaniei, hotarau cu de la sine putere asa zisa “unire” a Ungariei cu Ardealul, fara ca macar sa fie intrebat si poporul majoritar din aceasta provincie daca vrea o asemenea “unire”.

Pentru romanii ardeleni care au refuzat aceasta unire, zilele anului 1848 s-au transformat in zile ale razbunarii miselesti venite din partea hungarismului expansionist. In timp ce romanii ardeleni voiau sa se uneasca cu “Tara”, in cadrul Adunarii Nationale de la Blaj, din 3/5 mai 1848, de pe Câmpia Libertăţii, o idee total contrarie “revolutiei maghiare”, ungurii vedeau in evenimentele din 1848 ocazia nesperata de a anexa Ardealul.

Acest 15 martie 1848 pentru romani a insemnat un bilant tragic: peste 40.000 de romani omorati, circa 300 de sate romanesti incendiate si rase de pe fata pamantului, numeroase crime si violente pe care lumea civilizata cu greu le-ar vedea pornite de catre unii care afirmau in “avantul lor revolutionar” ca aspiratiile revolutionarilor maghiari sunt : “sa fie pace, libertate si intelegere”.

Asadar, pentru romani si maghiari, ziua de 15 martie are semnificatii total opuse, unii sarbatorind, iar ceilalti comemorand.

Foto:cdep.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

3 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

4 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

6 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

2 săptămâni ago