Demitizarea (H)istoriei. Istoria…

Demitizarea (H)istori…

Preoții ortodocși din Covasna și…

Preoții ortodocși din…

Deputatul Daniel Gheorghe: "Macr…

Deputatul Daniel Gheo…

La 23 aprilie 1400 incepea domni…

La 23 aprilie 1400 in…

Un proiect cu adevarat surprinza…

Un proiect cu adevara…

La 22 aprilie 1882 se stingea di…

La 22 aprilie 1882 se…

Un etnic maghiar: "As vrea sa va…

Un etnic maghiar: "As…

Batrana de 80 de ani condamnata …

Batrana de 80 de ani …

Adrian Zglobiu ataca din nou?: "…

Adrian Zglobiu ataca …

Doua dintre cele mai importante …

Doua dintre cele mai …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

Singurul deputat care a votat IMPOTRIVA sarbatoririi Unirii Romaniei cu Basarabia este de la UDMR

Singurul deputat care a votat IMPOTRIVA sarbatoririi Unirii Romaniei cu Basarabia este de la UDMR. Impotriva proiectului adoptat de catre Camera Deputatilor cu scopul omagierii Unirii Romaniei cu Basarabia si de a face din ziua de 27 martie, din Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, o sarbatoare nationala a tuturor romanilor, a votat un singur deputat, Benkő Erika, membru al principalei formatiuni politice care face alergie la sarbatorile nationale ale romanilor: UDMR.

Foarte interesant este insa faptul ca printre propunerile legislative initiate de catre parlamentari incepand cu anul 2016 figureaza si aceasta: “Propunere legislativă privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare” unde deputatul UDRM de Covasna, Benkő Erika, este prezenta pe lista initiatorilor.

Singurul deputat care a votat IMPOTRIVA sarbatoririi Unirii Romaniei cu Basarabia este de la UDMR

Propunere legislativă privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunităţii maghiare

Art.1 Se consacra ziua de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania

Art.2.

(1) In localitatile unde traiesc persoane apartinand comunitatii maghiare, autoritatile administratiei publice locale si judetene, institutiile publice pot organiza manifestari cultural artistice dedicate zilei de 15 martie.

(2) Fondurile necesare organizarii manifertarilor prevazute la alin. (1) pot fi asigurate din bugetele locale ale autoritatilor publice locale si judetene si ale institutiilor publice.

(3) Angajatorii acorda o zi libera, in data de 15 martie, la cerere, persoanelor apartinand comunitatii maghiare pentru participarea la manifestarile prevazute la art. (1)

Art. 3. Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune pot transmite, in cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestari”, se arata in forma iniatorului pentru aceasta propunere legislativa

Cu alte cuvinte, in timp ce pe stimabila deputata UDMR-ista de Covasna, Benkő Erika, n-o doare nici macar in cot de ziua de 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, este pe de alta parte profund preocupata ca ziua de 15 martie sa devina sarbatoare legala in Romania, iar manifestarile din timpul acestei sarbatori sa fie sustinute cu fonduri de la bugetul de stat.

Ce reprezinta totusi ziua de 15 martie pentru romani?

Pentru cei care nu stiu inca despre ceea ce sarbatoresc cu adevarat maghiarii in ziua respectiva, ziua de 15 martie 1848 reprezinta de fapt ziua cand parlamentul Ungariei a votat “unirea” cu Ardealul. In pofida faptului ca populatia majoritara din Transilvania era cea romaneasca, o mana de oameni straini cu totul de pamantul Transilvaniei, hotarau cu de la sine putere asa zisa “unire” a Ungariei cu Ardealul, fara ca macar sa fie intrebat si poporul majoritar din aceasta provincie daca vrea o asemenea “unire”.

Pentru romanii ardeleni care au refuzat aceasta unire, zilele anului 1848 s-au transformat in zile ale razbunarii miselesti venite din partea hungarismului expansionist. In timp ce romanii ardeleni voiau sa se uneasca cu “Tara”, in cadrul Adunarii Nationale de la Blaj, din 3/5 mai 1848, de pe Câmpia Libertăţii, o idee total contrarie “revolutiei maghiare”, ungurii vedeau in evenimentele din 1848 ocazia nesperata de a anexa Ardealul.

Acest 15 martie 1848 pentru romani a insemnat un bilant tragic: peste 40.000 de romani omorati, circa 300 de sate romanesti incendiate si rase de pe fata pamantului, numeroase crime si violente pe care lumea civilizata cu greu le-ar vedea pornite de catre unii care afirmau in “avantul lor revolutionar” ca aspiratiile revolutionarilor maghiari sunt : “sa fie pace, libertate si intelegere”.

Asadar, pentru romani si maghiari, ziua de 15 martie are semnificatii total opuse, unii sarbatorind, iar ceilalti comemorand.

Foto:cdep.ro
Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...


Sustineti proiectele Glasul.info, sustineti unionismul, sustineti actiunile si initiativele noastre:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001

loading...


Loading...


loading...

Social Pages

Despre noi

Categorii

Recomandam

Parteneri

Follow Us


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Mai multe despre Antiromanism
De ce un român ar trebui să nu mai salute NICIODATĂ cu Servus
Lupta romanilor ardeleni impotriva maghiarizarii fortate: “Ungurii vor sa ne fure toate scolile si sa aduca pe capul nostru invatatori si profesori unguri”

Lupta romanilor ardeleni impotriva maghiarizarii fortate: "Ungurii vor sa ne...

Cum isi mai bat joc cei de la (Ne)adevarul.ro de neamul romanesc, Foto: facebook.com
Cum isi mai bat joc cei de la (Ne)adevarul.ro de neamul romanesc

Cum isi mai bat joc cei de la (Ne)adevarul.ro de...

Micii comercianti si intreprinzatori romani sunt distrusi intentionat pentru a nu mai face concurenta corporatiilor si marilor lanturi de magazine
Banca Nationala a Romaniei recunoaste ceea ce noi spunem de ani buni: firmele romanesti sunt discriminate!

Banca Nationala a Romaniei recunoaste ceea ce noi spunem de...

Închide