«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

Print Friendly, PDF & Email
Bulgarii pot ! Noi de ce nu putem ?Vecinii nostri bulgari se confrunta si ei cam cu aceleasi probleme trase la indigo ca si noi romanii : exploatari de aur cu cianuri, exploatari de gaze de sist , scumpirea nejustificata a energiei electrice dupa ce companiile nationale furnizoare de energie electrica au ajuns pe mana corporatiilor straine mafiote care cresc facturile prin tot felul de masuri aberante cum ar fi certificatele verzi sau alti cai verzi pe pereti , niste notiuni abstracte si imbecile , niste “imbarligaturi” cu care sa scoata si sa stoarca nejustificat cat mai multi bani posibil din buzunarele clientilor ingnoranti si neputinciosi ( energia electrica fiind o “marfa” sub monopolul acestor corporatii straine , adevarati asasini economici).

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

 
Dar vecinii nostri  au iesit in strada in numar atat de mare ( aproximativ 100.000 de bulgari) incat dupa 10 zile guvernul bulgar a demisionat. Primul ministru Boiko Borisov a demisionat declarand :
 
 “Avem demnitate şi onoare. Poporul este cel care ne-a încredinţat puterea, astăzi noi i-o dăm înapoi”
 
Bulgarii insa au cerut renationalizarea celor trei societati de distributie a energiei electrice.
In cazul gazelor bulgarii au protestat atat de mult si de intens incat s-a dat o lege prin care se interzice exploatarea gazelor de sist in ciuda presiunuilor exercitate de Hillary Clinton asupra oficialitatilor bulgare.  La fel ca si in Romania tot compania americana Chevron era interesata de exploatarea gazelor de sist si in Bulgaria.
 
In anul 2011 in muntii Rhodope din Bulgaria s-au descoperit zacaminte estimate la 100 de tone de aur . Muntii Rhodope sunt vestiti inca din timpul tracilor care locuiau in acea zona si se ocupau cu  mineritul si prelucrarea metalelor ; in zona s-au descoperit piese antice din aur  de o frumusete  rara. Compania care dorea sa exploateze aurul din muntii Rhodope era o companie candiana numita EuroMax Resource.
 
Bulgarii s-au organizat in ONG-uri si au protestat masiv impotriva exploatarii aurului cu cianuri si au contestat  beneficiile financiare ale acestui proiect minier de exploatare. Nici localnicii nu s-au aratat de acord cu exploatarea miniera in ciuda  “beneficiilor” oferite din partea companiei canadiene.
 
 Sursa: Glasul.info, glasul-moldovei.blogspot.com
 
Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri