Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

Print Friendly, PDF & Email
Bulgarii pot ! Noi de ce nu putem ?Vecinii nostri bulgari se confrunta si ei cam cu aceleasi probleme trase la indigo ca si noi romanii : exploatari de aur cu cianuri, exploatari de gaze de sist , scumpirea nejustificata a energiei electrice dupa ce companiile nationale furnizoare de energie electrica au ajuns pe mana corporatiilor straine mafiote care cresc facturile prin tot felul de masuri aberante cum ar fi certificatele verzi sau alti cai verzi pe pereti , niste notiuni abstracte si imbecile , niste “imbarligaturi” cu care sa scoata si sa stoarca nejustificat cat mai multi bani posibil din buzunarele clientilor ingnoranti si neputinciosi ( energia electrica fiind o “marfa” sub monopolul acestor corporatii straine , adevarati asasini economici).

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

 
Dar vecinii nostri  au iesit in strada in numar atat de mare ( aproximativ 100.000 de bulgari) incat dupa 10 zile guvernul bulgar a demisionat. Primul ministru Boiko Borisov a demisionat declarand :
 
 “Avem demnitate şi onoare. Poporul este cel care ne-a încredinţat puterea, astăzi noi i-o dăm înapoi”
 
Bulgarii insa au cerut renationalizarea celor trei societati de distributie a energiei electrice.
In cazul gazelor bulgarii au protestat atat de mult si de intens incat s-a dat o lege prin care se interzice exploatarea gazelor de sist in ciuda presiunuilor exercitate de Hillary Clinton asupra oficialitatilor bulgare.  La fel ca si in Romania tot compania americana Chevron era interesata de exploatarea gazelor de sist si in Bulgaria.
 
In anul 2011 in muntii Rhodope din Bulgaria s-au descoperit zacaminte estimate la 100 de tone de aur . Muntii Rhodope sunt vestiti inca din timpul tracilor care locuiau in acea zona si se ocupau cu  mineritul si prelucrarea metalelor ; in zona s-au descoperit piese antice din aur  de o frumusete  rara. Compania care dorea sa exploateze aurul din muntii Rhodope era o companie candiana numita EuroMax Resource.
 
Bulgarii s-au organizat in ONG-uri si au protestat masiv impotriva exploatarii aurului cu cianuri si au contestat  beneficiile financiare ale acestui proiect minier de exploatare. Nici localnicii nu s-au aratat de acord cu exploatarea miniera in ciuda  “beneficiilor” oferite din partea companiei canadiene.
 
 Sursa: Glasul.info, glasul-moldovei.blogspot.com
 
Social Links