libris.ro

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?
Bulgarii pot ! Noi de ce nu putem ?Vecinii nostri bulgari se confrunta si ei cam cu aceleasi probleme trase la indigo ca si noi romanii : exploatari de aur cu cianuri, exploatari de gaze de sist , scumpirea nejustificata a energiei electrice dupa ce companiile nationale furnizoare de energie electrica au ajuns pe mana corporatiilor straine mafiote care cresc facturile prin tot felul de masuri aberante cum ar fi certificatele verzi sau alti cai verzi pe pereti , niste notiuni abstracte si imbecile , niste “imbarligaturi” cu care sa scoata si sa stoarca nejustificat cat mai multi bani posibil din buzunarele clientilor ingnoranti si neputinciosi ( energia electrica fiind o “marfa” sub monopolul acestor corporatii straine , adevarati asasini economici).

Bulgarii pot! Noi de ce nu putem?

 
Dar vecinii nostri  au iesit in strada in numar atat de mare ( aproximativ 100.000 de bulgari) incat dupa 10 zile guvernul bulgar a demisionat. Primul ministru Boiko Borisov a demisionat declarand :
 
 “Avem demnitate şi onoare. Poporul este cel care ne-a încredinţat puterea, astăzi noi i-o dăm înapoi”
 
Bulgarii insa au cerut renationalizarea celor trei societati de distributie a energiei electrice.
In cazul gazelor bulgarii au protestat atat de mult si de intens incat s-a dat o lege prin care se interzice exploatarea gazelor de sist in ciuda presiunuilor exercitate de Hillary Clinton asupra oficialitatilor bulgare.  La fel ca si in Romania tot compania americana Chevron era interesata de exploatarea gazelor de sist si in Bulgaria.
 
In anul 2011 in muntii Rhodope din Bulgaria s-au descoperit zacaminte estimate la 100 de tone de aur . Muntii Rhodope sunt vestiti inca din timpul tracilor care locuiau in acea zona si se ocupau cu  mineritul si prelucrarea metalelor ; in zona s-au descoperit piese antice din aur  de o frumusete  rara. Compania care dorea sa exploateze aurul din muntii Rhodope era o companie candiana numita EuroMax Resource.
 
Bulgarii s-au organizat in ONG-uri si au protestat masiv impotriva exploatarii aurului cu cianuri si au contestat  beneficiile financiare ale acestui proiect minier de exploatare. Nici localnicii nu s-au aratat de acord cu exploatarea miniera in ciuda  “beneficiilor” oferite din partea companiei canadiene.
 
 Sursa: Glasul.info, glasul-moldovei.blogspot.com
 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info