Cârdășia dintre UDMR și PSD pune…

Într-un oraș precum …

S-au împlinit 100 de ani de la e…

Aproape de sfârșitul…

Avocatul Dan Chitic: De azi, USR…

În urma unei plânger…

Constantin Codreanu: Peste 1.000…

1.075 de basarabeni …

Fostul deținut politic Marin Ian…

Fostul deținut polit…

Liviu Pleșoianu: De mai mult de …

Odată cu izbucnirea …

Marian Munteanu: "Pseudo-diziden…

"Când corabia e în p…

Tudor - Tim Ionescu: "Sper că in…

"Dacă se retrage as…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita!

Print Friendly, PDF & Email

Vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita!

Daca un principat asa mic si relativ slab populat cum a fost principatul Moldovei a reusit sa se lupte cu succes si sa tina piept Imperiului Otoman secole la rand pe cand regate mai mari si mai bine organizate au sfarsit sub copitele cailor puhoaielor de turci oare cum ar fi fost ca romanii sa-si fi dat seama cu mult mai devreme ca puterea lor sta in unire?

Urmariti acest video pe care eu personal il consider exceptional. Unitatile militare sunt bine realizate si videoclipul este emotionant. Spiritul acesta de mandrie si de patriotism trebuie sa renasca. Trebuie sa fim mandri de ce am fost si sa fim demnii urmasi ai stramosilor nostri. Istoria nu se scrie, istoria se face! Vrem Unirea, vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita!

Cum ar fi fost ca inainte de 1600 cand Mihai Viteazul a facut prima Unire (care din pacate n-a durat prea mult fiind tradat si ucis) romanii sa fi fost deja constituiti si organizati intr-un regat puternic si condus de un domnitor ca Stefan cel Mare?

Vrem Moldova lui Stefan cel Mare reintregita!

Daca s-a putut folosi atat de bine doar de un mic principat  si deci o armata si resurse limitate oare cum ar fi stat lucrurile daca ar fi avut o tara de trei ori mai mare ca intindere, cu de trei ori mai multi locuitori si resurse de asemenea?

Din pacate puterile din jurul tarilor romane n-au vrut niciodata sa se poata forma un asemenea stat care ar fi fost un pericol major pentru ambitiile si interesele lor in zona.

De asta a si fost imediat dupa Unirea din 1600 tradat si ucis Mihai Viteazul pentru ca nu s-a dorit un nou pol al puterii in zona. Avem de sa fim mandri de istoria noastra, de stramosii nostri, de genele care le purtam si de limba sfanta pe care inca o vorbim cu toate ca multi au incercat sa ne asimileze sa ne “indoaie” limba si sufletul.

Limba latina insasi este o limba care se trage din limba arhaica romaneasca, din limba dacilor, stramosii nostri.  Nu dacii au invatat latina ci dacii deja vorbeau o limba asemanatoare cu latina. Acum paradoxal pentru noi un popor ortodox prin intermediul religiei catolice limba latina, o limba pe care dacii ar intelege-o si astazi se vorbeste pe o treime de glob in bisericile catolice.


Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia