Patriotismul la romani – in 1968 URSS a vrut sa invadeze Romania

Nu stiu cati dintre voi stiti cat de aproape a fost Romania in anul 1968 sa fie invadata de catre URSS si alte tari aliate cu aceasta din fostul bloc sovietic. In luna noiembrie a anului 1968 URSS era pregatita sa-l pedepseasca  atat pe Ceausescu  dar si pe Tito , de a caror politica era profund nemultumita. Ceausescu tocmai le contestase rusilor amestecul in treburile interne ale Cehoslovaciei.

Pentru ca atunci serviciile romanesti de securitate inca mai functionau si inca isi mai faceau datoria fata de tara s-a aflat planul rusilor din timp , mai mult planurile rusilor le-au fost reconfirmate romanilor si de catre anumite servicii de informatii straine . Din aceasta cauza Ceausescu a comasat la granita estica a Romaniei un urias contingent de armata , a descoperit cartitele rusilor infiltrate prin armata romana sau in alte puncte strategice care sa asigure securitatea tarii si s-au dovedit multi dintre ei colaboratori sau chiar agenti KGB si GRU.

Daca Romania ar fi schitat si cel mai mic gest de vulnerabilitate atunci URSS ar fi invadat  de urgenta tara noastra si pe urma intentionau sa invadeze si Yugoslavia pentru a-l indeparta si pe Tito care incepuse sa „devieze” de la politica pe care URSS o dorea implementata in acesta regiune. Rusii nu au renuntat la plan si treptat si-au reinfiltrat cartite si spioni in structurile statului roman culminand cu lovitura de stat din 1989.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

La acel moment armata romana si serviciile de securitate si informatii erau in stare de alerta si pregatite sa faca fata unei agresiuni.Invazia Romaniei nu a mai avut loc fiindca URSS stia ca o astfel de invazie chiar daca ar reusi s-ar sfarsi cu pierderi foarte mari mai ales ca si-au pierdut si multe din sursele valoroase de informatii si aveau suspiciunea ca Romania ar detine si alte tipuri de armament decat cele convenite in Tratatul de la Varsovia.

Atunci in 1968 eram pregatiti pentru o agresiune externa ; tinerii inca mai faceau armata obligatorie, se puteau mobiliza de urgenta in caz de nevoie rezervistii, s-au infiintat garzile patriotice din care puteau face parte inclusiv femeile , dar astazi nu numai ca nu mai aveam aceleasi resurse ci pana si mentalitatea e diferita.

Acum daca ii intrebi pe multi dintre romani nu stiu cati mai sunt dispusi sa fie patrioti adevarati, sa fie gata de sacrificiu. Mai mult te vei trezi din partea multora cu replici de genul :

” Pai eu ce motiv am sa lupt? Ce mai am eu de aparat in tara asta cand aici nu mai am de lucru, nu am casa, petrec mai mult timp muncind prin strainatate decat in tara, majoritatea rudelor si prietenilor mei sunt in aceeasi situatie. Deci pentru ce sa lupt ? Eu scot batista alba si ma predau, sa lupte porcii aia din Parlament si cu cei din guvern, ca ei au masini si vile luxoase de aparat! „

Din pacate „societatea moderna” si mass-media au reusit sa transforme patriotismul intr-un sentiment desuet prin promovoarea si ridicarea la rang de cinste a non-valorilor, a semianalfabetilor, a curvelor  si apoi se intreaba de ce tineretul are reactii ca replicile de care am pomenit mai sus.

Sursa: Glasul.info

copyright-articol

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Transnistria poate fi cumva Alaska Romaniei ?

sâm apr. 19 , 2014
Una dintre „afacerile” pe care rusii le regreta foarte mult este vanzarea din anul 1867 a actualei provincii americane Alaska . Ironia face ca aceasta vanzare sa fi fost posibila datorita unui roman , generalul George Pomutz. Pentru meritele sale in finalizarea cu succes a acestei afaceri prin care SUA […]
Transnistria poate fi cumva Alaska Romaniei ?

Poate vă place și:

libris.ro