RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Transnistria poate fi cumva Alaska Romaniei ?

Print Friendly, PDF & Email

Una dintre “afacerile” pe care rusii le regreta foarte mult este vanzarea din anul 1867 a actualei provincii americane Alaska . Ironia face ca aceasta vanzare sa fi fost posibila datorita unui roman , generalul George Pomutz. Pentru meritele sale in finalizarea cu succes a acestei afaceri prin care SUA cumparau de la rusi gubernia ruseasca de pe continentul nord american cu suma de 7,2 milioane de dolari , George Pomutz a fost rasplatit cu functia de consul general al Statelor Unite in anul 1874.

In anul 2009  Sindicatul Liber European a depus si inregistrat la Cancelaria Ambasadei Republicii Moldova din Bucuresti , un document privind medierea in tratativele de cumparare a regiunii Transnistria de catre Romania de la Republica Moldova.

Transnistria poate fi cumva Alaska Romaniei ?

Documentul a fost depus si inregistrat atat la Cancelaria Ambasadei Republicii Moldova din Bucuresti sub nr. 1872 /13.10.09 cat si la Administratia Prezidentiala pentru Probleme Cetatenesti a Romaniei sub nr. 21750 / 16.10.09. Sindicatul Liber European este Organizatie Neguvernamentala constituita in anul 2004 al carui fondator si presedinte este domnul Prof. Bagiu Ovidiu Ilie.

Sindicatul Liber European se angajeaza ca mediator intre guvernele Republicii Moldova si guvernul Romaniei cu scopul de a rezolva problema litigiului teritorial dintre guvernul de la Chisinau si rusii din republica separatista transnistreana.

Aceasta propunere a venit in 2009 la scurt timp dupa ce presedintele Parlamentului European de atunci , Jerzy Buzek , a pomenit Romania ca una dintre tarile victime ale pactului Molotov – Ribbentrop. Parlamentul tocmai organizase o conferinta cu ocazia a 70 de ani de la semnarea pactului Molotov- Ribbentrop iar Jerzy Buzek , presedintele de atunci al Parlamentului European a tinut un discurs, in care a mentionat , printre altele si pierderile teritoriale ale Romaniei.

Nu stiu cat de relevanta este aceasta initiativa in raport cu legislatia internationala dar este totusi o propunere interesanta de solutionare a unui conflict inghetat la granitele Republicii Moldova. In plus ar fi frumos ca inca un roman sa “intermedieze” o noua afacere de tipul celei intermediate de inaintasul sau , George Pomutz.

Interesant mai este si alt aspect : dupa datele livrate chiar de rusii din republica separatista transnistreana romanii sunt de departe majoritari  in raioanele Dubasari si Grigoriopol iar in restul o majoritate intre 45% si 48% in celelalte trei raioane , respectiv , Camenca, Rabnita si Slobozia.Populatia din Transnistria este formata in mare masura din trei grupuri etnice : romani , ucraineni si rusi.

Aceste rezultate sunt calculate dupa datele colectate conform recensamantului facut in anul 2004 chiar de autoritatile separatistilor transnistreni. Un alt aspect important este faptul ca populatia rusofona are un spor anual negativ alarmant de mare al populatiei , tinerii preferand sa plece in Federatia Rusa la munca si sa se stabileasca acolo iar populatia ramasa este imbatranita intr-o proportie de peste 50%.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline