Actiunea Români pentru Români isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar

Actiunea Români pentru Români isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar

„Dăruind, vei dobândi!”. Români pentru Români!Actiunea „Români pentru Români” se va desfasura acum, la sfarsit de an scolar, in satele in care am mai fost si cu ocazia actiunilor precedente (Doboi – Harghita, Dobârlau Vale, Mărcuş si Dobolii de Jos din Covasna), pentru a le arata taranilor români de acolo ca nu-i uitam, precum si in Voinesti Covasna. In masura posibilitatilor, vom merge si in alte localitati din Harghita si Covasna, incercand sa extindem aria Actiunii noastre. Le vom inmana copiilor români un steag tricolor, un volum de Mihai Eminescu si o carte de rugaciuni ortodoxe.

Actiunea Români pentru Români isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar

Un caz particular il constituie satul Dobolii de Jos din Covasna, datorita faptului ca aici nu mai exista nici macar scoala cu predare in limba română. Impreuna cu prietenii mei din Actiunea Români pentru Români am fost acolo in mai multe randuri cu daruri pentru tarani si copiii lor. Am intrat in casele românilor si cu durere am vazut cum procesul de maghiarizare si-a pus amprenta si aici…la numai o aruncatura de bat de Brasov, parte din sateni fiind pe cale sa-si piarda limba stramoseasca, biserica ortodoxa fiind singura veriga ce-i leaga de Tara.

Vom merge si acum in Dobolii de Jos, la micii nostri românasi. Este de datoria noastra sa nu-i lasam de izbeliste pe acesti copii, sa le dam aceste simboluri nationale pentru a creste cu ele in casa, in legea româneasca. Nu este putin lucru, de fiecare data cand am fost la ei s-au bucurat nespus: ”Au venit la noi români de la oras cu daruri”. Le-am spus ca acele pachete nu sunt numai din partea românilor din Brasov si Fagaras, ci ca oameni din toate colturile tarii au pus mana de la mana banuti pentru aceste cadouri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


S-au mirat foarte tare si ei si parintii lor si un licar de speranta le-am citit in ochi, speranta ca România nu se rezuma totusi numai la partide corupte sau la primării in care nu se vorbeste româneste. Vrem sa le aratam copiilor acestor tarani ca România inseamna si altceva: o mana intinsa peste Carpati, un steag tricolor, un vers de Mihai Eminescu, o rugaciune ortodoxa.

Actiunea „Români pentru Români” isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar, cu un Tricolor românesc, un volum de Mihai Eminescu si o carte de rugaciuni. In Dobolii de Jos manifestarea va avea loc la Biserica Ortodoxa.

In vederea indeplinirii acestei misiuni, puteti trimite pe adresa mea volume de Mihai Eminescu, carti de rugaciune si drapele tricolore. Daca va este mai usor, si ma refer in special la voi, cei din diaspora, puteti trimite orice suma in bani, in contul destinat actiunii, la fel ca la actiunile anterioare, urmand ca noi, organizatorii, sa achizitionam cele enuntate mai sus.

Adresa mea este: Dr. Mihai Tîrnoveanu, str. Liviu Cornel Babes, nr. 15, bl. 20, sc. C, apt. 1, Cod postal 500001, Brasov. Tel. 0722566606.

Conturile destinate actiunii sunt deschise la BRD, în lei şi în euro: Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800. Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA.

Autor: Mihai Tirnoveanu

Actiunea Români pentru Români isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar
Actiunea Români pentru Români isi propune premierea elevilor români din Harghita si Covasna, la sfarsit de an scolar

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info