Cu o ipocrizie si o parsivenie specifica politcienilor romani mafioti, indiferent de culoarea lor politica, multi dintre cei din politica romaneasca care fac lobby pentru fracturarea hidraulica ii acuza pe cei care se opun ca sunt pro Rusia.
Iata ca insasi americanii stiu ca exploatarea gazelor de sist nu este posibila in conditii de siguranta. Inca din 2011 exista studii ale unor cercetatori americani care au confirmat ca prin fracturare hidraulica si prin poluarea produsa de acest procedeu este afectata vegetatia, lasand in urma peisaje apocaliptice.
Un studiu care ține mai mult de cercetarea eliminarii în siguranță a apelor reziduale contaminate cu substante chimice rezultate din fracturarea hidraulica, a constatat că un petic de pădure național în Virginia de Vest a suferit pierderi rapide și grave de vegetație după ce a fost afectat de fluidele rezultate din fracturare hidraulica.
Studii americane confirma ca fracturarea hidraulica ucide copacii
Studiul releva ca mai mult de jumatate din copacii din zona afectata au murit. Autoarea studiului, Mary Beth Adams, un om de stiinta care se ocupa cu studierea solului si care este autoarea a mai multor studii legate de impactul economiei si industriei asupra mediului, a declarat ca exista foarte putine studii asupra impactului exploatarii gazelor de sist si ca exista efecte potentiale nocive la care nu s-a asteptat.
Deși compoziția exactă a fluidelor nu a fost dezvăluit de către companiile care exploateaza gaze de sist, deoarece ele consideră că informațiile sunt secrete industriale si proprietate intelectuala, studiul cercetatoarei americane a remarcat ca principalele substante par a fi cloruri de sodiu și calciu, din cauza concentrației ridicate de la suprafata solului.
Imediat dupa ce au fost eliminate apele reziduale folosite in fracturarea hidraulica, cercetatorii americani au constatat ca aproape toate plantele au murit. După câteva zile, frunzele s-au transformat in culoareq maro, s-au ofilit și au căzut; 56 la suta din aproximativ 150 de copaci în cele din urmă au murit.
Iata deci ca insasi americanii cunosc “beneficiile” fracturarii hidraulice pe propria piele. Sa le spuna tradatorii de Ponta si Mihai Razvan Ungureanu si astora de la The New York Times ca tin cu rusii si ca se opun fracturarii hidraulice prin asemenea articole!
Maine probabil ne vor spune Ponta si MRU ca articolul din New York Times a fost scris la comanda celor de la Vocea Rusiei!
Alte studii si articole din alte surse ne spun aceleasi lucruri: fracturarea hidraulica ucide, gazele de sist ucid!
Surse/Note :
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.