Ipoteza halucinanta, tezaurul romanesc folosit pentru a finanta comunismul in Romania

Dupa ce zilele trecute a fost lansata teoria conform careia Ion Iliescu ar fi primit atat cetatenia sovietica a URSS-ului cat si cetatenia rusa a noii Federatiei Ruse iata ca din spatiul ex-sovietic mai vine inca o teorie halucinanta legata de tezaurul romanesc trimis la Moscova.

Se pare ca exista dovezi ( inca!? ) potrivit carora tezaurul romanesc trimis de Romania spre pastrare statului rus ar fi fost folosit la finantarea gruparilor bolsevice si comuniste din Romania. Infiltrarea alogenilor bolsevici si racolarea comunistilor romani din Romania a fost o operatiune costisitoare si care a necesitat o finantare uriasa.

In 1917, dupa preluarea puterii in Rusia de catre bolsevici, comitetul revolutionarilor nu-si mai asuma raspunderea pentru tezaurul romanesc. Lenin si Trotki, liderii revolutiei bolsevice decid ruperea relatiilor diplomatice cu Romania si confiscarea tezaurului. Lenin avea in minte o Romanie transformata in republica sovietica si facand parte din URSS.

Ipoteza halucinanta, tezaurul romanesc folosit pentru a finanta comunismul in Romania


[one_half]dyfashion.ro%20[/one_half]
Trotki nu a venit singur sa propovaduiasca „beneficiile” comunismului in Rusia ci a traversat Atlanticul insotit de 500 de „tovarasi”, o adevarata armata de elita instruita chiar pe un teren oferit de familia Rockefeller. De altfel atat fascimulc cat si omunismul au fost finantate de doua familii francmasonice : Morgan si Rockefeller. Cu alte cuvinte doua familii francmasonice care au facut averi uriase intr-un mediu capitalist si democratic au finantat doua miscari si ideologii care erau impotriva democratiilor occidentale.

 Atat comunismul cat si fascismul erau doua erau doua ideologii care se apropiau de ideologia masoneriei care tinde spre un guvern mondial si catre globalizare.De ce pomenim de Trotki, de fascism si de comunism si de legatura lor cu familiile francmasonice? Fiindca finantarea miscarilor bolsevice si comuniste din Romania s-a facut dupa acelasi tipar si fiindca trebuie mai intai sa vedeti „curentul” global dupa care s-a finantat comunismul de catre oculta mondiala.

In timpul conferintei de pace de la Varsovia din 1921, rusii propun Romaniei urmatorul compromis, intr-o discutie neoficiala Rusia este gata sa renunte la pretentiile asupra Basarabiei daca Romania renunta la problema tezaurului. Diplomatia romana refuza propunerea sovieticilor.

O noua incercare a Romaniei de redobandire a tezaurului a avut loc in timpul conferintei economice de la Genova din 1922. Conferinta a hotarat ca guvernul sovietic sa restituie tezaurul Romaniei dar sovieticii ignora aceasta decizie internationala.

In intervalul 1934-1941 Romania primeste de rusi arvivele statului si ale institutiilor particulare. Sovieticii puteau trimite aceste documente mult mai devreme pentru ca nu reprezentau o valoare economica dar pana si acest lucru a fost folosit de catre rusi pentru a-si pregati infiltrarea viitoarelor miscari bolsevice din Romania.

Pe baza arhivelor nationale ale Romaniei rusii au putut afla informatii sensibile legate de structura si organizarea aparatului de stat roman, au putut afla informatii strategice de ordin politic si economic si alte informatii prin care sa descopere punctele vulnerabile ale Romaniei.

Multi vorbesc si astazi in termeni peiorativi cu privire la numarul mare de membri ai partidului comunist din Romania. Chiar tradatorul sef Ion Iliescu spunea la un moment dat intr-o discutie „neoficiala” ca daca s-ar interzice din viata politica romaneasca de dupa ’89 toti activistii si membrii de partid comunisti ar trebui interzisi trei sferturi din romani.

Succesul raspandirii bolsevismului si comunismului din Romania l-au reprezentat asadar accesul sovieticilor la informatii sensibile din arhiva nationala a Romaniei trimisa odata cu tezaurul si culmea chiar tezaurul insusi.

Bolsevicii rusi au folosit tezaurul romanesc pentru a introduce pe usa din dos cel mai negru si odios cosmar al romanilor : bolsevismul si comunismul care distrus viata si viitorul Romaniei pentru o jumatate de secol. E un paradox straniu si sinistru sa te gandesti ca sovieticii s-au folosit chiar de resursele romanilor pentru a-i supune unuia dintre cele mai malefice oranduiri si ideologii inventate vreodata.

Spionii si agentii sovietici isi racolau noii membri ai miscarilor comuniste din Romania din randul tinerilor cu studii medii sau inferioare, cu o asa numita „origine sanatoasa” si nu de putine ori le finantau studiile trimitandu-i chiar in Rusia.

Uneori insa tinerii in care sovieticii investeau erau ori arestati si sfarseau prin inchisorile diferitelor tari cu o puternica aversiune fata de comunism ori erau idealisti nationalisti care se distantau de situatia de aservire fata de Moscova si cautatu sa serveasca pentru cauza socialismului din tara respectiva.

Din aceasta cauza sovieticii au hotarat sa infiltreze alogeni la conducerea partidului comunist in toate tarile aflate in sfera de influenta a URSS. Erau un fel de supracontrol pentru nationalistii care deveneau dusmanii de moarte ai URSS: Ceausescu (Romania), Dubcek (Cehoslovacia), Tito (Iugoslavia).


Bibliografie/Note:

1) https://ro.stiri.yahoo.com/ce-spus-evgheni-primakov-lui-andrei-ple%C5%9Fu-despre-195730402.html?cmp=rofb

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Ipoteza halucinanta, tezaurul romanesc folosit pentru a finanta comunismul in Romania

  1. „Bolsevicii rusi au folosit tezaurul romanesc pentru a introduce pe usa din dos cel mai negru si odios cosmar al romanilor…”

    Acum tot din resursele Romaniei se lucreaza tot de urmasii bolsevicilor – „evreii” khazari – la globalizarea tarii….”alte masti aceiasi gama”…

Lasă un răspuns

Next Post

O romanca face niste jucarii extrem de simpatice si de interesante

sâm iun. 14 , 2014
O tanara romanca, Lia Radoi, posteaza pe pagina ei de Facebook niste jucarii grozave, originale, extrem de simpatice si de interesante. Din lucruri aparent banale ea reuseste sa faca adevarate bijuterii, dovedind imaginatie, maiestrie dar si rabdare, pentru a crea niste detalii deosebite jucariilor sale. Lia este din Timisoara si […]
O romanca face niste jucarii extrem de simpatice si de interesante

Poate vă place și:

libris.ro