RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

UE vrea ca Romania sa-si arda viile

Print Friendly, PDF & Email

UE vrea ca Romania sa-si arda viile

Din cauza unor presiuni ale statelor cu traditie in viticultura, in mod special a fermierilor francezi, care au remarcat ca in ultimii ani au fost afectati de o criza de supraproductie si considera ca le-au fost astfel foarte mult diminuate veniturile din cauza concurentei cu tarile nou venite pe piata din Uniunea Europeana, se doreste impunerea unei directive europene ce prevede distrugerea voluntara a viilor de pe cateva sute de mii de hectare din anumite tari printre care si Romania.

De acest lucru s-a mai vorbit si in anul 2008 cand s-a dorit distrugerea a peste 175.000 de hectare de vie. Cu alte cuvinte este o strategie smechereasca prin care fermierii francezi si alti fermieri europeni cu traditie veche in domeniul viticulturii sa scape de noii concurenti si sa nu-i lase sa intre pe piata uniunii.

Cu alte cuvinte ei subventioneaza distrugerea viilor autohtone ale noilor veniti din motive total “altruiste”: acelea de a fi singurii producatori de vin si a avea practic un monopol pe piata europeana.

UE vrea ca Romania sa-si arda viile

 Noua ferma a animalelor si criza economica globala 

Romania are peste 150 de soiuri de vita de vie unice in intreaga lume, vechi de pana la 8000 de ani, aromate, cu miresme fermecatoare, dulci, incomparabile cu vinurile amare vestice, pline de substante toxice si pesticide. O astfel de masura este un pericol in primul rand pentru biodiversitatea soiurilor de vita de vie, riscand sa dispara niste soiuri unice in lume.

De altfel in Romania au evoluat cateva soiuri de vita de vie deosebit de rezistente la boli si la daunatori si care nu necesita absolut deloc tratamente chimice sau pesticide. Romanii nu stiu sa-si valorifice in schimb aceste soiuri de vin deosebite, dar dupa cum se vede nici nu vor fi lasati sa afle cum sa faca in curand acest lucru, pentru ca “piata libera” europeana le va impune sa-si distruga singuri viile. Ce fel de piata libera e asta care iti impune sa-ti distrugi mijloacele proprii de productie?



Este unul dintre exemplele cele mai parsive pe care UE le impune acolo unde gaseste coruptie si politicieni “ascultatori” si tradatori de neam si de tara. Aceleasi directive au incercat cei de la UE sa le bage pe gat si vecinilor unguri si bulgari dar acolo nu le-a mers atat de usor ca la noi in Romania. Altii mai stiu si sa refuze cand vad ca unele decizii sunt de-a dreptul imbecile.

Devine din ce in ce mai clar ca o Europa unita si in care toate tarile sa fie tratate cu principii egale este foarte departe de adevar. De fapt nesimtitul de Sarkozi a si recunoscut ca nu pot fi toate tarile tratate egal, ci unele sunt mai “egale” decat celelalte, daca se poate spune asa. Cu alte cuvinte unele tari mai puternice din UE (si aici ne referim la Germania si Franta) vor sa fie “jupanii” care vor imparti ca intr-un sistem feudal privilegiile si responsabilitatile pentru celelalte tari dupa simpatii si reguli stiute doar de ei.

Asteptam cu nerabdare sa vedem cu ce alta nesimtire ne mai poate surprinde aceasta UE dupa ce ne-a provocat in ultimii ani cateva socuri deosebit de puternice. Dupa cate observam or sa vrea sa ne distrugem intr-o zi pana si usile de la intrare in propriile case, motivand ca le ingreuneaza accesul atunci cand vin sa ne mai fure cate ceva.


Surse/Referinte:

1) http://goo.gl/KX8xyr
2) http://www.roportal.ro/stiri/ue-ne-cere-sa-reducem-suprafetele-cultivate-cu-vita-de-vie-386188.htm
3) http://www.roportal.ro/stiri/fonduri-europene-pentru-restructurarea-sectorului-viticol-1098204.htm
4) http://www.administratie.ro/articol.php?id=13742&cmd=print
5) http://www.capital.ro/download?id=3132
6) http://www.ziaruldevrancea.ro/feed/actualitatea/13290-viticultura-pusa-la-zid-de-normele-europene.txt
7) http://www.business24.ro/guvern/reforma/reforme-in-industria-europeana-a-vinului-548915

[sg_popup id=”52″ event=”onload”][/sg_popup]


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

5 comments

 1. oarepanacand

  “Vreau sa văd asta!” spune domnul Ovidiu Doani, Păi stimate coleg comentator, acest lucru este un mizilic pe lȃnga indicaţiile (respectate pȃnă acum) primite de la Sfȃnta Europă Unită, de a distruge industria siderurgică, industria chimică (clorochimică, coxochimică, petrochimică), industria extractivă, industria constructoare de maşini (tractoare şi utilaje agricole, camioane, autobuze, locomotive, vagoane, vapoare, utilaje şi masini pentru industria grea şi uşoară)… să mai continui? Dacă mai adaugăm şi insistenţa grăbită ȋn 1990 de a retroceda pămȃnturile ţăranilor şi urmaşilor acestora ȋn scopul evident de a distruge o agricultură pe suprafeţe mari, cu ferme puternice de animale, cu staţiuni de maşini agricole o pomicultură şi o viticultură cu soiuri dintre cele mai bune ȋn lume, distrugerea evidentă a invăţămȃntului şi a sistemului sanitar, cred că am expus principalele “cadouri” făcute Romȃniei de către această Europă hrăpăreaţă si că v-am convins că dacă “onor” carton- conducatorii nostri vor adopta ca şi pȃnă acum aceeaşi poziţie ȋngenuncheată ȋn faţa Europei “Unite”, vom rămȃne de tot fără vii.

 2. Anonymous

  Veniti in uniunea vamala cu Rusia si Kazahstan daca nu va convine UE, vom vedea atunci cum va e. Nimic nu va mai place, inventati fel de fel de marsavenii. Nu musca maina care te hraneste

  1. Anonymous

   da’ poate ca nu vrem nici in uniunea voastra vamala da’ nici in (M)UE, sau daca tot suntem in (M)UE nu este musai sa acceptam toate rahaturile pe care incearca sa ni le impuna

 3. Aurelian Lupu

  Diferenta intre Romania + Moldova si restul tarilor producatoare de struguri si vin il reprezinta faptul ca romaniii inca nu si-au supratehnologizat lucrarile, fapt ce duce la cresterea preturilor la struguri si la vin. Totodata, la nivel intern ne confruntam si cu problema falsificatorilor de vin, care produc picheturi si le vadn sub eticheta de vin, iar acestia sunt aparati de diverse sindicate mari. Ca un exemplu, Federatia Viticultorilor ce activeaza la nivelul judetului Vrancea are ca membrii cativa pichetari care produc anual cateva vagoane bune de bautura si detin vreo 2 sau 3 hectare de vie; este imposibil ca de pe aceasta suprafata sa obtii 10 vagoane cu vin.
  Si oricum, indiferent de uniunile in care vom intra,ca sunt la est sau la vest, globalizarea si formarea unui singur stat la nivel planetar este iminenta. Nu ne putem impotrivi, doar am putea intarzia acest fapt sa aiba loc.

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info