Liberté, égalité, fraternité et brutalité

Liberté, égalité, fraternité et brutalité

Cazul tanarului tigan de 16 ani batut in Franta de 12 persoane este doar unul din cazurile promovate si mediatizate mai intens, dar abuzurile impotriva romanilor, indiferent de etnia lor, sunt mult mai multe si din pacate prea putin mediatizate.

O fi fost cu adevarat infractor sau nu, acel tanar trebuia pedepsit conform legii. Daca legea este prea blanda, asa cum este cazul uneori si in Romania, ea trebuie modificata si nu este cazul sa-ti faci dreptate singur.

Daca am incepe si noi romanii sa linsam italienii, germanii sau cei veniti din tarile scandinave pe care ii prindem ca vin pentru a practica pedofilia in Romania oare unde am ajunge? De fapt cand strainii fac tot felul de blestematii in Romania presa occidentala uita sa mediatizeze si sa se agite asa cum au facut-o in cazurile unor infractiuni facute de catre romani.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Liberté, égalité, fraternité et brutalité

Tragedia este ca de multe ori sunt agresati romani care sunt dusi acolo in cautarea unui loc de munca si nu au nimic in legatura cu ilegalitatile, furturile sau alte lucruri de care sunt acuzati. De fapt este si mai usor sa identifici si sa ataci un om care aun program fix, care se intoarce la o anumita ora de la locul de munca decat un infractor fara ocupatie care este imprevizibil si nu are nici un program clar.

Iata ca ni se demonstreaza inca o data ipocrizia si snobismul francezilor in legatura cu tiganii din Romania. Cand am vizitat pentru prima data Franta in anii ’90, acolo era o larga campanie prin care Romania era acuzata de discriminare impotriva tiganilor si am avut dificultati majore sa le pot explica mancatorilor de melci ca lucrurile nu sunt asa cum le prezinta ei.

La inceputul anilor ’90 francezii aveau imaginea unei Romanii in care se iau armele in mana, cainii de vanatoare si se porneste la vanatoare de tigani, ca in filmele americane atunci cand se vaneaza evadatii din inchisori. Indiferent de cat ai fi incercat sa le explici si sa le povestesti realitatea din Romania ei aveau o parere a lor din care nu ieseau si pace, o parere formata de ceea ce se publica prin ziare si se difuza pe la radio sau televiziuni.


Inca de la inceputul anilor ’90 in Franta se ducea o campanie negativa in presa scrisa si in celelalte mijloace mass media impotriva Romaniei cu privire la drepturile minoritatilor, in special minoritatea tiganilor. Indivizi ca George Soros au finantat si sustinut aceste campanii de presa indreptate impotriva Romaniei si astfel s-a ajuns la imbecila lege a lui Iliescu + Soros care a introdus abuziv cuvantul rom in limba romana.


Cuvantul tigan nu este peiorativ. Peiorativ este comportamentul cu care se identifica anumite persoane certate cu legea si cu alte reguli ale civilizatiei. Schimbarea denumirii din tigan in rom nu schimba cu nimic aceasta problema. Daca se asociaza cuvantul rom cu un anumit comportament va deveni sau deja a devenit si acest cuvant peiorativ.Se demonstreaza inca o data de ce tiganii au supravietuit in estul Europei si de ce au disparut din vestul ei. Poate ca noi romanii n-am reusit sa-i integram pe tigani, poate ca nici ei n-au dorit sa fie integrati dar totusi cu bune si cu rele minoritatea tiganilor inca mai este prezenta in Romania pe cand in vest acestia s-au “bucurat” de beneficiile civilizatiei vestice.

Se pune asadar o intrebare decenta si pertinenta : de ce au acuzat niste straini ai caror tari au o bogata traditie sclavagista si de exterminare a unor populatii si minoritati de prin coloniile lor Romania de discriminare a unei minoritati si de ce autoritatile din Romania nu au stiut sa le bata obrazul si sa le arate ca nu este asa?

Concluzia : francezii si altii din vest sunt impocriti de nu-si vad lungul nasului cand este vorba de rasism si de xenofobie, la fel si in cazul problemei cainilor comunitari din Romania. Brigitte Bardot de exemplue vrea sa fie cati mai multi caini liberi pe strazi in Romania dar pe strazile Parisului nu vrea sa calce in rahat de caine. Noi romanii ar trebuie sa terminam sa ne luam dupa ce spun altii si sa ne rezolvam problemele interne dupa cum stim noi ca trebuie facut, dupa realitatile noastre nu dupa ipocriziile altora.

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.md

Referinte:

1) http://www.france24.com/en/20140617-france-hollande-condemns-vigilante-attack-roma-teenager-coma/
2) http://www.france24.com/en/20140124-french-mp-fined-saying-hitler-didnt-kill-enough-gypsies/

Cititi si : Franta nu ne vrea tiganii dar aurul da!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Liberté, égalité, fraternité et brutalité

  1. “…imbecila lege a lui Iliescu + Soros care a introdus abuziv cuvantul rom in limba romana…”
    Cei doi “evrei” khazari (jidani) mentionati mai sus NU de tigani le-a fost lor si mai degraba de cuvintul JIDAN! S-au facut ca le pasa de tigani, pentru a scoate din DEX si cuvintul JIDAN care se refera strict la “evreii” khazari / askenazi, adicatelea la cea mai mare grupare etnica de crima organizata pe care a cunoscut-o omenirea vreodata! Fiind “illegal” sa folosesti cuvintul JIDAN, automat khazarii / askenazi jidani devin ce? Ei bine! ei devin evrei sefarzi desi vorbesc YIDIS (limba turcica) care NU are nici o legatura cu limba lui Israel!
    Va rog sa citit si acest material FUNDAMENTAL (banda din 1989 NU a fost formata din evrei sefarzi ci din JIDANI / KHAZARI!; care ne-au distrus impreuna cu tradatorii de neam ai “nostril” din 1989 incoace; PALESTINIZAREA ROMANIEI):

    http://www.justitiarul.ro/holocaustul-gogorita-diabolica/

Lasă un răspuns

Next Post

Genocidul pensionarilor din Romania

mie iun. 18 , 2014
Pensionarii de astazi din Romania au o pensie medie de 844 de lei, o suma mult prea mica pentru un trai decent, dar tragedia si mai mare este ca sunt foarte multi pensionari care au pensia sub acest prag reprezentat de pensia medie. Generatiile de pensionari de astazi din Romania […]
Genocidul pensionarilor din Romania

Poate vă place și:

libris.ro