Germania

Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania

Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania, suma ce provine dintr-un contract de Clearing semnat intre guvernele Romaniei si cel al Germaniei in luna martie a anului 1939. Romania a retrocedat mai multe proprietati Formului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) iar cel care era presedintele acestei organizatii intre 2002-2013 a fost nimeni altul decat Klaus Johannis.

Cu alte cuvinte, cel care a cerut restituirea proprietatilor apartinand FDGR, este Klaus Johannis. Oare va fi la fel de perseverent in a cere si restituirea datoriei de peste 18 miliarde de euro pe care Germania o are fata de Romania?

Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania

Romania este una dintre putinele tari care au incercat sa „repare” confiscarile abuzive facute de regimul comunist doar ca s-a ajuns, intr-un mod voit, la o retea mafiota de  asa zise retrocedari fictive, o mafie imobiliara sustinuta institutional pana la cele mai inalte functii ale statului roman. S-a ajuns astfel la paradoxul ca persoanele care erau proprietarii de drept sa stea peste douazeci de ani prin tribunale si prin alte institutii ale statului roman fara a-si putea recupera proprietatile, in timp ce samsarii sprijiniti de mafia politica obtineau proprietatile in regim de urgenta cumparand pe sume derizorii drepturi litigioase de la cei purtati decenii intregi pe holurile tribunalelor.
Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania

In centrul atentiei a fost pana de curand mafia PDL-ista care s-a imbogatit masiv din aceste asa zise retrocedari „controlate” dar s-a dovedit ca aceasta mafie este de fapt inregimentata in toate partidele si structurile pseudo-politice care si-au batut joc de aceasta tara in ultimii 25 de ani. In unele cazuri s-au folosit pana si acte false sau au bagati la inaintare falsi mostenitori.

Fata de alte tari care au refuzat sa restituie proprietati, imobile sau terenuri confiscate de o asemenea amploare si sa provoace implicit un soc asupra impactului bugetar al tarii, Romaniei ii face cinste o asemenea decizie dar s-a dovedit exista si foarte multe actiuni frauduloase prin care statul roman a fost inselat si fortat sa plateasca despagubiri enorme pentru niste falsi mostenitori sau niste falsi proprietari.

Asa cum Romania dupa 1989 a retrocedat sau restiuit diverse proprietati, datorii sau bunuri catre diversi cetateni , romani sau straini, sau catre diverse alte tari catre care Romania avea datorii istorice (vezi cazul Suediei) asa si Germania va trebui sa restituie ceea ce ne datoreaza. Numai ca exista o problema: copilul care nu „plange” nu va primi atentie din partea parintilor. Asa este acum si cazul Romaniei; nimeni dintre cei care au condus Romania in ultimii 25 de ani nu a „plans” dupa datoria pe care Germania o avea fata de Romania.

Va fi Klaus Johannis cel care va recupera aceasta datorie?

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

3 ore ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

6 ore ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

10 ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

17 ore ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

20 de ore ago