Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania

Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania, suma ce provine dintr-un contract de Clearing semnat intre guvernele Romaniei si cel al Germaniei in luna martie a anului 1939. Romania a retrocedat mai multe proprietati Formului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) iar cel care era presedintele acestei organizatii intre 2002-2013 a fost nimeni altul decat Klaus Johannis.

Cu alte cuvinte, cel care a cerut restituirea proprietatilor apartinand FDGR, este Klaus Johannis. Oare va fi la fel de perseverent in a cere si restituirea datoriei de peste 18 miliarde de euro pe care Germania o are fata de Romania?

Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania

Romania este una dintre putinele tari care au incercat sa „repare” confiscarile abuzive facute de regimul comunist doar ca s-a ajuns, intr-un mod voit, la o retea mafiota de  asa zise retrocedari fictive, o mafie imobiliara sustinuta institutional pana la cele mai inalte functii ale statului roman. S-a ajuns astfel la paradoxul ca persoanele care erau proprietarii de drept sa stea peste douazeci de ani prin tribunale si prin alte institutii ale statului roman fara a-si putea recupera proprietatile, in timp ce samsarii sprijiniti de mafia politica obtineau proprietatile in regim de urgenta cumparand pe sume derizorii drepturi litigioase de la cei purtati decenii intregi pe holurile tribunalelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania
Germania are o datorie de peste 18 miliarde de euro fata de Romania

In centrul atentiei a fost pana de curand mafia PDL-ista care s-a imbogatit masiv din aceste asa zise retrocedari „controlate” dar s-a dovedit ca aceasta mafie este de fapt inregimentata in toate partidele si structurile pseudo-politice care si-au batut joc de aceasta tara in ultimii 25 de ani. In unele cazuri s-au folosit pana si acte false sau au bagati la inaintare falsi mostenitori.

Fata de alte tari care au refuzat sa restituie proprietati, imobile sau terenuri confiscate de o asemenea amploare si sa provoace implicit un soc asupra impactului bugetar al tarii, Romaniei ii face cinste o asemenea decizie dar s-a dovedit exista si foarte multe actiuni frauduloase prin care statul roman a fost inselat si fortat sa plateasca despagubiri enorme pentru niste falsi mostenitori sau niste falsi proprietari.

Asa cum Romania dupa 1989 a retrocedat sau restiuit diverse proprietati, datorii sau bunuri catre diversi cetateni , romani sau straini, sau catre diverse alte tari catre care Romania avea datorii istorice (vezi cazul Suediei) asa si Germania va trebui sa restituie ceea ce ne datoreaza. Numai ca exista o problema: copilul care nu „plange” nu va primi atentie din partea parintilor. Asa este acum si cazul Romaniei; nimeni dintre cei care au condus Romania in ultimii 25 de ani nu a „plans” dupa datoria pe care Germania o avea fata de Romania.

Va fi Klaus Johannis cel care va recupera aceasta datorie?

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Motoc nu a mai ajuns ministru de externe pentru a nu dezvalui pe fata blatul din mafia politica transpartinica

mar nov. 25 , 2014
Despre blatul dintre capii mafiei politice din Romania, Ponta respectiv Basescu, au atentionat pana si unii dintre cei mai inversunati fosti sau actuali basisti. La timpul lor, au socat numirile Codrutei Kovesi si a Alinei Bica la sefia DNA si a DIICOT. Oficial, cei doi (Ponta si Basescu), erau in […]
Motoc nu a mai ajuns ministru de externe pentru a nu dezvalui pe fata blatul din mafia politica transpartinica

Poate vă place și:

libris.ro