RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un investitor ofera cate 25000 euro fermierilor care vor sa creasca pasari sub brandul “puiul urban”

Print Friendly, PDF & Email

In strainatate este la moda acum o noua afacere care s-a dovedit de succes: cresterea puilor “nestresati”. Carnea de pui “nestresat”  reprezinta acum o afacere profitabila pentru micul fermier. Cresterea gainilor in sistemul “free-range” este pe val in Europa, iar in Romania, micii fermieri isi pot infiinta o asemenea ferma cu doar cateva mii de dolari.

Un investitor din Timisoara, patronul Agroland, ofera cate 25.000 de euro fermierilor care vor sa creasca pasari sub brandul “puiul rustic”. Pur si simplu trebuie doar ca fermierii sa creasca pasarile in acelasi regim cu pasarile din propria gospodarie.

Un investitor ofera cate 25000 euro fermierilor care vor sa creasca pasari sub brandul “puiul urban”

”Vreau pentru mine si familia mea un produs de calitate. Suntem in pozitia in care putem integra un asemenea proiect in afaceri. Firma are toate verigile lantului – de la parteneriate cu fermieri, acces la furaje, utilaje pentru utilarea fermelor, posibilitatea de abatorizare si desfacere a marfurilor.
In cadrul acestui proiect vor fi implicati circa 100 de fermieri, care sa aiba 4-5.000 de pasari pe fiecare serie de crestere. Pentru fiecare fermier care va fi implicat în proiect va fi pusa la dispozitie in jur de 25.000 de euro pentru constructia exploatatiei avicole, puii de gaina urmand sa fie crescuti la sol si sa aiba acces pe timpul zilei în spatiile exterioare ale adaposturilor.
In program vor fi inclusi fermieri din preajma retelei de distributie a Agroland, care acopera intreaga tara. Investitorul pune la dispozitie puii de o zi, furajele, asistenta sanitar-veterinara, care in bani inseamna in jur de 100.000 de lei pentru fiecare ferma. Finantarea, care pentru 100 de ferme se va plasa la circa 10 milioane de lei, este realizata din surse proprii, furnizori si surse bancare, fiecare în proportie de o treime. Iar pe fermieri ii va costa, conform calculelor Agroland, intre 5.000 si 8.000 de euro pentru o ferma cu un adapost de circa 400 mp si 2.500-3.000 mp teren in exterior. ”Preferabil ar fi sa se inscrie fermieri care au deja adaposturile, terenul si in aceste conditii trebuie sa le furnizam doar echipamentul, care este asemanator cu cel din fermele industriale si asigura hranirea, adaparea si ventilatia în adapost. Echipamentul îl asiguram tot noi si putem sa asiguram si o schema de finantare, iar fermierii sa plateasca chiar din venitul lor.”

Elena Udrea - Cresterea puilor sau cocosilor sub brandul "Cocos Spagar"

Elena Udrea – Cresterea puilor sau cocosilor sub brandul “Cocos Spagar”

Dar sa trecem totusi si la problema care ne intereseaza pe noi. Am vazut care sunt conditiile cerute de investitorul care ofera bani pentru cresterea pasarilor sub brandul “puiul rustic”. Daca totusi vreti ca afacerea dumneavoastra sa fie cu adevarat una de succes iata ce vrea un alt investitor, care ofera si el tot 25.000 de euro dar pentru cresterea pasarilor sub brandul “puiul urban”.

Ca puiul sa fie cu adevarat “nestresat”, el trebuie scos la plimbare prin oras, dus la cinema, la discoteca, pe stadion, la mall, la cumparaturi, etc. Ce mai, trebuie tinut intr-o permanenta stare de relaxare. Cel mai indicat mediu unde sa cresteti puiul urban ar fi in Palatul Parlamentului sau chiar si mai bine ar fi daca i-ati putea caza la unul dintre palatele Victoria sau Cotroceni. Puiul urban prefera posete de firma scumpe, calatorii la Paris sau in alte locuri mult mai exotice.

Ei bine, daca reusiti sa aduceti un pui de asta urban in asemenea hal de relaxare si de “nestresare” atunci cu siguranta va veti scoate investitia si chiar veti face si un profit frumusel pentru ca va ajunge sa valoreze milioane de euro.

Ptiu, ce ti-e si cu stresul asta!

PS: Acesta este un pamflet. 

Surse:

[1] http://www.ziarulmara.ro/un-investitor-ofera-cate-25000-euro-fermierilor-care-vor-sa-creasca-pasari-sub-brandul-puiul-rustic/

[2] https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2014/08/25/carnea-de-pui-nestresat-o-afacere-profitabila-pentru-micul-fermier-cresterea-gainilor-in-sistem-free-range-este-pe-val-in-europa-iar-in-romania-infiintarea-unei/

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline