RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ghimpu: DNA sa treaca Prutul

Print Friendly, PDF & Email

Macovei și Kovesi trebuie să se gândească mai des la Basarabia

Mihai Ghimpu a declarat că militează în cadrul negocierilor ca instituțiile de drept să nu aparțină vreunui partid. El crede că ele trebuie să fie independente. ”Să revină la locul unde trebuie sa fie organele de drept, sa se ocupe cu combaterea fărădelegilor.”

Ghimpu: DNA sa treaca Prutul

Veaceslav Balacci, un expert independent de primă mărime în materie vamală, bun publicist, a exclamat la auzul ideii acreditate de Ghimpu privind acceptarea specialiștilor de peste hotare, care ar implementa practica europeană:

””Sunt de acord ca în fruntea Vămii și a Fiscului să fie numiți străini!” Dl Balacci crede că bugetul R.M. va crește considerabil.  Precum știm cu toții, defalcările în bugetul R.M. sunt efectuate de către vamă și municipiul Chișinău. Chișinăului îi revin circa 65 la sută din defalcări. Aici primar este Dorin Chirtoacă.

Aspiră la al treilea mandat și o va face decojindu-l pe Dodon, eliminând corupția din consiliul municipal, unde comuniștii o fac pe apărătorii poporului, dar de fapt, învârtesc propriile afaceri. Liberalii au oferit o soluție concretă –punctele vamale mixte. Subiectul a fost discutat în scrutin, iar democrații și liberal-democrații nu s-au pronunțat pe marginea acestei idei revoluționare, un pas concret spre introducerea standardelor europene, întrucât e vorba de primul stat românesc, membru al UE. Nu cred că se vor opune.

libris.ro

Deja expuse, aceste două inițiative sunt salutabile din toate punctele de vedere. Pe această cale va fi eliminată românofobia, promovată de Dodon și Voronin printre minoritățile naționale, se vor acumula primele practici europene, care ar fi de bun augur. Ar convinge populația disperată, care nu a ieșit la vot, fiindcă nu a vrut să le ofere corupților posibilitatea de a fura ca mai înainte. Dacă-i să fim foarte sinceri, votanții lui Dodon au dat preferință unui nou Stalin de la Kremlin pe care-l cheamă Putin.

Noua echipă trebuie să ofere alternativa democratică – supremația legii.  Ea trebuie să fie de o atare manieră încât Ghimpu să fie sigur că atunci când va ieși de după poarta ogrăzii părintești de la Colonița și va saluta trecătorii să i se răspundă la binețe. Lucrul acesta trebuie să se producă repede, poate chiar la primăvara viitoare, când nepotul său va candida la al treilea mandat de primar al municipiului Chișinău. Până atunci municipiul va trebuie să aibă un nou statut, ceea ce va constitui un important început de aprofundare a autonomiei locale.

În concluzie – Ghimpu a rămas ferm pe poziții, iar partenerii lui de negocieri sunt dispuși să respecte aceste deziderate. Va fi un pas sigur cu  dreptul în cazul în care mass media aservită oligarhilor nu va face partizanat, ci va apăra și promova interesul național.

 

Nota noastra: Din exterior s-ar putea sa-ti para ca in Romania guverneaza “domnia legii”. Intr-adevar, de ceva timp au inceput sa mai cada chiar si capetele unor personaje importante din politica romaneasca. Dar tot ramane intrebarea de ce nu s-a facut asta din timp, fara a-i lasa sa creeze prejudicii care daca ar fi cumulate ar reprezenta cat PIB-ul unor tarisoare din lumea a 3-a. O alta intrebare se ridica in privinta “selectivitatii” actului de justitie din Romania. Anumite personaje odioase din Romania inca raman practic de neatins cu toate ca nenumarate scandaluri de coruptie sau de alta natura penala nu i-au ocolit in perioada postdecembrista.

Sursa:

[1] http://cuget-liber.md/europa-la-noi-acasa/item/373-ghimpu-dna-sa-treaca-prutul.html

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info