Transnistria? Basarabia e Romania!
Peste 50 de ofițeri din Grupul Operativ al forțelor militare ruse și regiunea transnistreană (GOTR) au studiat limba moldovenească, situația politico-militară din regiune și dreptul internațional în cadrul unui exercițiu de menținere a păcii, anunță RIA Novosti.
Exercițiul a durat o săptămână, timp în care ofițerii au învățat să conducă vehicule militare, au făcut pregătire fizică și au studiat radiații chimice și biologice de apărare, potrivit aceleeași surse.
Limba moldovenească a fost denumită limba română în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, care apoi s-a perpetuat și după declararea independenței Republicii Moldova. “Limba moldovenească” este încă menționată în Constituția Republicii Moldova, în articolul 13.
Curtea Constituțională a hotărât că prevederea conținută în Declarația de Independență referitoare la limba română ca limbă de stat a Republicii Moldova prevalează asupra prevederii referitoare la limba moldovenească conținute în articolul 13 al Constituției.
Nota noastra: Atunci sa speram ca acesta nu este decat primul pas. Dupa ce au descoperit frumusetea limbii romane poate ca rusii vor descoperi mancarea, vinurile moldovenesti si de ce nu, cetatenia Republicii Moldova. Poate ca invadatorii, cuceritorii, vor sfarsi prin a fi ei insisi “cuceriti” si asimilati.
Putem doar banui motivele pentru care acesti “ofiteri” rusi au fost pusi sa invete limba romana. La inceputurile comunismului din Romania la fel se invata in draci limba romana la Moscova si prin alte colturi ale Imperiului rus.
Sursa:
[1] http://infoprut.ro/34912-ria-novosti-trupele-rusesti-din-regiunea-transnistreana-au-invatat-limba-moldoveneasca.htmlÎn a doua jumătate a secolului al XV-lea, Imperiul Otoman, condus de sultanul Baiazid al…
Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Leave a Comment