Maghiarii din Romania revoltati: „Kelemen Hunor sa nu vorbeasca in numele intregii maghiarimi!”

Maghiarii din Romania revoltati: "Kelemen Hunor sa nu vorbeasca in numele intregii maghiarimi!", Foto: primariamihai-viteazu.ro

Maghiarii din Romania revoltati: „Kelemen Hunor sa nu vorbeasca in numele intregii maghiarimi!”.

La polul opus al discursului agresiv si pe alocuri chiar cu nuante de leznatiune al lui Kelemen Hunor se afla maghiari din Romania care nu vor sa fie reprezentati de catre liderii UDMR-ului.

Am constatat cu o oarecare surprindere ca exista si maghiari din Romania care fara nici un pic de ezitare critica iesirile publice ale lui Kelemen Hunor, simtindu-se chiar jigniti de faptul ca liderul UDMR are tupeul de a vorbi in numele intregii maghiarimi din Romania, ca si cum toti maghiarii care traiesc pe teritoriul Romaniei si-ar asuma politica si reactiile extremistilor si iredentistilor din UMDR.

[info]Conversatii despre Transilvania, Jesus Pardo[/info]

Maghiarii din Romania revoltati: „Kelemen Hunor sa nu vorbeasca in numele intregii maghiarimi!”

O alta capcana in care cei nefamiliarizati catusi de putin cu trairile si aspiratiile comunitatii maghiare din Romania ar putea rapid cadea, este aceea ca toti membrii UDMR sunt extremisti sau iredentisti. Nu, nu este chiar asa. Exista chiar si printre UDMR-isti patrioti care sunt constienti ca Romania le-a fost si le ramane inca patria in care s-au nascut si crescut, in care acestia au putut trai in liniste si in armonie impreuna cu familiile lor.

Unul dintre exemplele care atesta faptul ca exista si maghiari patrioti in Romania este cel al primarului din comuna Mihai Viteazul din judetul Cluj, Zeng Ioan. Incepand din anul 2004 si pana in prezent, maghiarul Zeng Ioan este primar al comunei Mihai Viteazul.

[alert-success]”In anul 2005 a venit la mine un domn primar din comuna Mihai Viteazul, cu un accent maghiar. M-a rugat sa-l ajut cu un sculptor sa faca un bust al domnitorului in comuna precizandu-mi ca acolo a fost ucis de oamenii lui Basta (mercenarii belgieni), ca acolo-i campul de la Turda. L-am ajutat cat am putut dar a reusit.Sculptorul Constantin Ionescu (Crocodilul), care a realizat aceasta lucrare, merita felicitat si el alaturi de acel inimos primar de etnie maghiara, dar mare patriot roman!”, a dezvaluit Mircea Cosma, fostul șef al Consiliului Județean Prahova[/alert-success]

Intr-adevar, in comuna Mihai Viteazul etnicii romani convietuiesc in armonie alaturi de etnicii maghiari, iar in comuna lor, pe langa bustul lui Mihai Viteazul si-a gasit loc si inca un alt monument inchinat unui erou al romanilor, un bust al lui Avram Iancu.

Cu toate ca este maghiar, primarul Zeng Ioan nu ezita sa organizeze si sa participe in comuna Mihai Viteazul la manifestari sau sarbatori cu specific patriotic romanesc:

[alert-success]”Ziua Eroilor

Comuna Mihai Viteazu, nu și-a uitat EROII

Ziua omagierii eroilor naţionali este ziua în care noi, cei în viaţă, ar trebui să ne măsurăm credinţa, umanitarismul, conştiinţa si dragostea de ţară în raport cu anvergura dată de reperele morale şi spirituale ale neamului românesc.
Cunoscuti sau necunoscuti , eroii neamului romanesc au pus interesele poporului mai presus de cele personale, chiar daca acest lucru a insemnat sacrificiul suprem. In numele Primariei si al Consiliului Local, doresc sa exprim pretuirea si recunostinta pt bravii eroi ai neamului, ai caror memorie cinstim astăzi.
Fie ca cele mai bune gânduri să ne îndrume spre realizarea binelui comun în ţara noastră.
Mulțumim pentru implicare cadrelor didactice și elevilor de la Școala ,, Mihai Voda,, din comuna Mihai Viteazu și tuturor cetatenilor comunei care au fost prezenti la acest moment din viața comunității.

Glorie eterna si recunostinta vesnica bravilor nostri eroi!

Primar
Zeng Ioan”, a scris primarul Zeng Ioan de Ziua Eroilor pe primariamihai-viteazu.ro[/alert-success]

Asadar avem un primar maghiar patriot intr-o comuna din Romania care confirma intr-adevar ca revolta unora dintre maghiari impotriva lui Kelemen Hunor este justificata si ca acesta nu poate vorbi in numele intregii maghiarimi, atat timp cat nu toti ii impartasesc opiniile si nu sustin politica dusa de catre unii dintre membrii cei mai extremisti si iredentisti din UDMR.

 Foto: primariamihai-viteazu.ro

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Maghiarii din Romania revoltati: „Kelemen Hunor sa nu vorbeasca in numele intregii maghiarimi!”

Lasă un răspuns