Jurnaliştii în şomaj

Ziaristii in somaj - Jurnaliştii în şomaj

Ziaristii in somaj - Jurnaliştii în şomaj

Print Friendly, PDF & Email

Sedinta in redactia unei televiziuni, dupa plecarea lui Basescu. Redactorul sef intreaba redactorii daca sunt stiri de la Cotroceni, daca Primul Ministru a zis ceva de Presedintele Iohannis, redactorii dau din umeri. Nici macar Iohannis nu a certat pe Ponta, ori guvernul?

Unde e d-le, Basescu, asta politician, de dimineata pana seara ne tinea in priza, aveam paine de mancat cu ala. Ce sa facem cu Iohannis, asta nu vorbeste, nu scrie, nu misca. Vine la serviciu, intra in birou, priveste intr-un loc fix, asteptand ora cand va pleca acasa. Nici Ponta nu mai vorbeste, s-a dat la fund. A renuntat pana si la doctorat, Romania prea e liniara.

Jurnaliştii în şomaj

Du-te domle mitueste un parlamentar de la putere sa injure pe Iohannis, sa spuna ca este vandut basismului, sa spuna ceva, poate reusim sa-l scoatem din mutenie. „Nu tine boss, raspunse redactorul, au incercat altii, n-a mers”, „pai cea zis”? insista seful, „asta e ,ca n-a zis, a iesit purtatoarea de vorbe si a spus din partea Presedintelui ssttt!!! si atat .” Astia sunt nebuni, ei vor pace si noi, pe noi ne-a intrebat cineva ce vrem? Din ce vom trai, din accidente de aviatie si betivi adunati din santuri?

Vedeti ce mai e cu cazul ala al Luminitei Anghel, mai infiaza copilul, ori nu, bagati-va acolo, dati-va cu parerea, unii sa fiti pentru mama naturala impotriva Luminitei, altii cu Luminita impotriva mamei, vedeti ce mai puteti stoarce de aici. Interesati-va de Bote, ce face, mai pleaca in Turcia, se mai opereaza? Spuneti-i ca a intrat intr-un con de umbra, sa faca ceva, provocati-l, daca nu merge, incercati cu Bianca. Hai ba miscati-va ca murim de foame si ne dau astia afara.

M-am gindit, strecurati o stire pe surse cum ca Basescu va fi chemat la DNA, nu conteaza in ce dosar, numai spuneti asta, apoi diseara facem o dezbatere pe tema, pana vor infirma procurorii, am facut emisiunea.
Bun era Basescu, asta gasea el pe cine sa injure, incepea cu Putin si termina cu ultimul om de la poarta guvernului, nu ne lasa fara paine.

Vine greul pentru ziaristi, trebuie sa munceasca, sa scormone, sa faca anchete jurnalistice, astea costa bani si iti trebuie si oameni competenti.

„DNA-ul, ce e cu el?” intreaba tresarind Bosul,„a arestat pe unul de la noul PNL, aripa portocalie, unul care a fost adjunctul unui ministru in guvernul Boc, scriem despre el?”, intreaba reporterul, „stiti ca aveam embargou, nu prea scriam despre portocali”, „scrie, filmeaza adu-mi materialul sa-l dam pe post, da-i in ma-sa cu embargoul lor,”ii zise seful bucuros ca se vedea o oportunitate la orizont, chiar daca nu era exact ce si-ar fi dorit el.

Ionel Carstea

Social Links