A plecat dintre noi un mare nationalist

A plecat dintre noi un mare naționalist, Vlad Hogea, prietenul și camaradul meu. Dumnezeu sa-l odihneasca!

A plecat dintre noi un mare naționalist, Vlad Gabriel Hogea, care pe 9 ianuarie 2015 ar fi implinit 38 de ani. A plecat la cele veșnice subit, cu mult inainte de vreme, lasand in urma o familie sfașiata de durere și colegi de idei și de credința care nu-l voi uita niciodata.
A fost unul din promotorii Partidului Romania Unita, fiind alaturi de mine in acest sens inca din 2012. A muncit pana in ultima clipa pentru renașterea naționalismului romanesc și pentru unificarea forțelor in aceasta direcție.
Intre anii 2000 și 2008 a fost deputat in Parlamentul Romaniei, iar in 2005 a fost euroobservator la Parlamentul European.

A plecat dintre noi un mare nationalist

A avut o intensa activitate publicistica, și-a luat doctoratul in istorie și a luptat mereu pentru respectarea Romaniei și a valorilor acestui popor. A realizat și o emisiune de neuitat la Antena 2, intitulata ”Filmul sau viața”, pe care mulți dintre noi și-o aminteau cu drag, dar, de azi inainte, ne-o vom aminti cu durere in suflet.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Alaturi de toata echipa Partidului Romania Unita transmit condoleanțe familiei sale lovite de o asemenea tragedie! Fetița sa are numai cateva luni, dar intr-o buna zi va ințelege moștenirea lasata de Vlad Hogea și va fi mandra de cel care a fost tatal sau… Il plangem cu toții pe cel care a plecat atat de tanar dintre noi in a treia zi de Craciun. Dumnezeu sa-l odihneasca!

P.S. Cred ca cea mai buna rememorare a ganditorului și scriitorului naționalist care era Vlad Hogea este sa preiau aici ultimul sau text publicat chiar pe 25 decembrie și intitulat ”Decalog Nationalist”:

”Conceptul de natiune ne duce cu gandul la ideea de putere politica. Cu cat e la mijloc mai multa putere, cu atat se evidentiaza legatura dintre natiune si stat. Natiunea moderna este o comunitate care, pe cale de normalitate, tinde sa produca un stat de sine statator; bineinteles, o uniune conventionala nu este o tara. In Estul Europei, la inceputul Secolului XX se ajunsese la concluzia ca: “Noi, slavii, distingem cu greu statul de natiune”, facandu-se chiar o clasificare a natiunilor, pe acest criteriu: “Exista culturi-natiuni si state-natiuni”. De atunci se accepta concluzia ca natiunea culturala pune accentul pe etnie, limba, istorie comuna, iar natiunea politica este aceea in care cetatenia are o importanta mai mare decat identitatea etnica. S-ar putea spune chiar ca istoria autodeterminarii este istoria formarii natiunilor si a spargerii statelor.
Lumea statelor nationale este o lume construita pentru a pastra idealurile trecutului, si in care schimbarea este limitata numai la cele necesare, o lume care se opune ‹schimbarii de dragul schimbarii. Daca ordinea mondiala este gandita astfel incat omogenitatea in interiorul fiecarui stat sa fie maximizata, iar numarul statelor sa fie minimizat, atunci acea ordine mondiala este o ordine mondiala nationalista, iar componentele ei sunt statele nationale. Daca sunt prea putine state, si fiecare dintre ele prea mare, atunci vor deveni eterogene in interior. Daca sunt prea multe, vor diferi prea mult unul de celalalt. Exista, totusi, un numar optim de state, raportat la orice moment din evolutia lor, in cadrul acestei ordini mondiale nationaliste. Acest optim este determinat de limitele mijloacelor de comunicatie si transport si de gradul dezvoltarii politice si sociale.Exista, asadar, o arhitectonica geopolitica mondiala care sa constituie o alternativa la modelul actual de globalizare unipolara.

Nationalismul este capabil sa furnizeze, in conditii de civilizatie si democratie deplina, o matrice organizationala a lumii viitorului, un tipar mai potrivit, mai valabil si mai uman decat cel care ni se pregateste din umbra. Avand ambitia nietzscheana ca in zece fraze sa spunem ceea ce altul spune intr-o carte, ceea ce oricare altul nu spune intr-o carte, avansam ideea unui Decalog Nationalist, asa cum a fost conturat de catre cercetatorii contemporani ai acestui fenomen magnific si etern:
1) Totalitatea natiunilor formeaza omenirea.
2) Nimeni nu poate pretinde ca nu apartine nici unei natiuni.
3) Natiunile sunt diviziunile naturale ale umanitatii.
4) Fiecare individ apartine in mod organic unei natiuni (nu doar prin alegere, prin exprimarea unei optiuni).
5) Natiunile exista si trebuie sa continue sa existe.
6) Natiunile detin monopolul formarii statelor.
7) Nici o portiune de teritoriu nu poate fi detinuta de o alta entitate in afara statului national.
8) Natiunile sunt sacre.
9) Natiunea confera un statut special.
10) Natiunile nu pot fi suprimate.
In vremea noastra, unii definesc statul national ca fiind “un sistem politic in care functiile executive, legislative si judecatoresti fundamentale sunt centralizate in mainile unui guvern national si care permite in principiu participarea tuturor cetatenilor adulti, pe baze egalitare, la viata politica. Cele doua caracteristici au dat nastere la dualitatea guvern – societate”. Noi ramanem la ideea exprimata cu decenii in urma, ca “factorul hotarator in zamislirea unei natiuni e cel subiectiv, e constiinta unitatii care, fara discutie, e opera statului modern. Se poate oare vorbi de o natiune cand sunt prezenti numai factori externi, fara constiinta identitatii lor? Desigur ca nu. Natiunea, ca individualitate colectiva, e un produs al constiintei de sine, al reflectiei aspupra conditiilor ce tin laolalta o seama de oameni. Pe scurt, natiunea e un concept modern, si inchegarea ei coincide cu avantul noii cugetari. Natiunea moderna se organizeaza in stat: idealul e statul national”.

Semnat: Vlad Hogea

A plecat dintre noi un mare nationalist, Vlad Hogea
A plecat dintre noi un mare nationalist, Vlad Hogea

Sursa:

[1] facebook.com/MihaiBogdanDiaconu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Noii comisari ideologici dau verdicte de buna sau rea purtare, pun etichete fasciste si note proaste la purtare marilor intelectuali români

Dum dec. 28 , 2014
“Nu se pune nicio clipa problema ca derapajul legionar al lui Eliade sa fie scuzat sau relativizat”, afirma domnul Plesu, referindu-se la pasajele privitoare la Mircea Eliade din cartea “Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu: Religie, politica si mit.”, scrisa de Oisteanu Andrei. “Noii comisari ideologici dau verdicte de buna […]
Noii comisari ideologici dau verdicte de buna sau rea purtare, pun etichete fasciste si note proaste la purtare marilor intelectuali români, sursa foto : facebook.com/mihai.tirnoveanu

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)