Saracii din Ungaria: “Vom muri de foame”

Capacitatea categoriilor cele mai sarace de cetateni ai Ungariei, inclusiv a copiilor, pentru a supraviețui este amenințata de schimbarile guvernamentale survenite in programele de sprijin ale copiilor, subventiile pentru gradinițe , ajutoare sociale și a programului de hranire a copiilor.

Astazi aproximativ 3,3 milioane de oameni traiesc in saracie in Ungaria. Excluderea sociala și saracia in randul copiilor sunt in creștere. Cu toate acestea, in Ungaria deja numerele si-au pierdut din importanta si sunt aduse mereu in atentia opiniei publice si a autoritatilor in zadar. Guvernul mag(hi)ar ori nu le aude ori nu vrea sa le auda.

Saracii din Ungaria: “Vom muri de foame”

Potrivit “Rețelei Impotriva Saraciei”, un ONG maghiar dedicat in a-i ajuta pe cei saraci, guvernul duce un razboi impotriva celor neadaptati și cei care traiesc in saracie. Guvernul este in cautarea  unor țapi ispașitori, și i-a gasit in cei saraci: pentru ca guvernul maghiar ii considera slabi si inutili.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

 “Nu vreau sa alarmez pe nimeni, dar cei responsabili in luarea deciziilor nu au nici o idee despre ce fel de tensiuni exista in asezarile defavorizate”, spune coordonatorul “Rețelei Impotriva Saraciei”, Kristina Jasz. O femeie intervievata recent i-a spus :

“Vom muri de foame”.

Ungaria se confrunta cu probleme sociale majore in ultima vreme, avand peste o treime din populatia tarii aflata la limita saraciei si multi dintre acestia chiar  la limita supravietuirii. Guvernul maghiar a operat diferite schimbari legislative care au stopat sau au diminuat anumite masuri de protectie si asistenta sociala.

De curand, in Ungaria sunt semnale ca se prabuseste si sistemul medical.Unele dintre spitale au incetat sa-si mai plateasca furnizorii de echipamente, consumabile si medicamente. (Rásky: “Hungarian hospitals have stopped paying their suppliers”)

Saracii din Ungaria: "Vom muri de foame", sursa foto originala: budapestbeacon.com
Saracii din Ungaria: “Vom muri de foame”, sursa foto originala: budapestbeacon.com

Surse:

[1] budapestbeacon.com/public-policy/we-will-die-of-hunger-in-hungary/

[2] budapestbeacon.com/economics/rasky-hungarian-hospitals-have-stopped-paying-their-suppliers/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

A plecat dintre noi un mare nationalist

Dum dec. 28 , 2014
A plecat dintre noi un mare naționalist, Vlad Hogea, prietenul și camaradul meu. Dumnezeu sa-l odihneasca! A plecat dintre noi un mare naționalist, Vlad Gabriel Hogea, care pe 9 ianuarie 2015 ar fi implinit 38 de ani. A plecat la cele veșnice subit, cu mult inainte de vreme, lasand in […]
A plecat dintre noi un mare nationalist, Vlad Hogea

Poate vă place și:

libris.ro