RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Saracii din Ungaria: “Vom muri de foame”

Print Friendly, PDF & Email

Capacitatea categoriilor cele mai sarace de cetateni ai Ungariei, inclusiv a copiilor, pentru a supraviețui este amenințata de schimbarile guvernamentale survenite in programele de sprijin ale copiilor, subventiile pentru gradinițe , ajutoare sociale și a programului de hranire a copiilor.

Astazi aproximativ 3,3 milioane de oameni traiesc in saracie in Ungaria. Excluderea sociala și saracia in randul copiilor sunt in creștere. Cu toate acestea, in Ungaria deja numerele si-au pierdut din importanta si sunt aduse mereu in atentia opiniei publice si a autoritatilor in zadar. Guvernul mag(hi)ar ori nu le aude ori nu vrea sa le auda.

Saracii din Ungaria: “Vom muri de foame”

Potrivit “Rețelei Impotriva Saraciei”, un ONG maghiar dedicat in a-i ajuta pe cei saraci, guvernul duce un razboi impotriva celor neadaptati și cei care traiesc in saracie. Guvernul este in cautarea  unor țapi ispașitori, și i-a gasit in cei saraci: pentru ca guvernul maghiar ii considera slabi si inutili.

 “Nu vreau sa alarmez pe nimeni, dar cei responsabili in luarea deciziilor nu au nici o idee despre ce fel de tensiuni exista in asezarile defavorizate”, spune coordonatorul “Rețelei Impotriva Saraciei”, Kristina Jasz. O femeie intervievata recent i-a spus :

“Vom muri de foame”.

Ungaria se confrunta cu probleme sociale majore in ultima vreme, avand peste o treime din populatia tarii aflata la limita saraciei si multi dintre acestia chiar  la limita supravietuirii. Guvernul maghiar a operat diferite schimbari legislative care au stopat sau au diminuat anumite masuri de protectie si asistenta sociala.

De curand, in Ungaria sunt semnale ca se prabuseste si sistemul medical.Unele dintre spitale au incetat sa-si mai plateasca furnizorii de echipamente, consumabile si medicamente. (Rásky: “Hungarian hospitals have stopped paying their suppliers”)

Saracii din Ungaria: "Vom muri de foame", sursa foto originala: budapestbeacon.com

Saracii din Ungaria: “Vom muri de foame”, sursa foto originala: budapestbeacon.com

Surse:

[1] budapestbeacon.com/public-policy/we-will-die-of-hunger-in-hungary/

[2] budapestbeacon.com/economics/rasky-hungarian-hospitals-have-stopped-paying-their-suppliers/

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline