fbpx

RSS
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

PREMIERUL ROMÂNIEI ÎMPOTRIVA REPATRIERII LUI BRÂNCUȘI?

Print Friendly, PDF & Email

Domnule Premier Dacian Cioloș osemintele lui Brâncuși sunt “moaștele” spiritualității noastre și a celei universale! Dacian Cioloș declară că nu are toate elementele pentru repatrierea (după dorința artistului de pe patul de moarte) osemintelor lui Constantin Brâncuși. INEXACT! ȘTIE ADEVĂRUL! I le pot da eu, am Dosarul Brâncuși pe care l-am depus și la Paris.

La Primăria Parisului, la Parlamentul și Președinția Franței. I le pot da – Academia Română, Patriarhia Română. Aceste simboluri naționale susțin demersul inițiat de mine. Declarația Premierului – Luni, 30 Mai 2016, ora 15:55 “Noi avem obiceiul să deschidem foarte multe subiecte fără să le ducem până la capăt. Eu am deschis un subiect ca prim-ministru și pe acesta vreau să-l ducem până la capăt. (…)

PREMIERUL ROMÂNIEI ÎMPOTRIVA REPATRIERII LUI BRÂNCUȘI? 

Eu cred că e important să ne focalizăm pe o temă, să o ducem până capăt. Si asta e un test dacă romanii il vor pe Brâncuși inapoi. Și cred că dincolo de oseminte sau nu – ăsta e un subiect în care nu vreau să intru acuma, pentru că nu am toate elementele – cred că ce a lăsat Brâncuș moștenire umanitații nu sunt atât osemintele lui, cât opera lui, asta e cea care îl reprezintă cel mai bine, mai bine decât orice mormânt.

Brâncuși nu-i un sfânt religios, e un sfânt prin arta lui. Pentru un sfânt, ii aduci osemintele pentru că sunt moaște, eu cred că ‘osemintele’ lui Brâncuși, cele care îi dau sfințenie sunt operele lui, inclusiv Cumințenia Pamântului”, a spus Cioloș. Domnule Dacian Cioloș, ca Premier al României, este extrem de grav să nu cunoașteți adevărul despre dorința lui Brâncuși de pe patul de moarte! ”Mor cu sufletul neîmpăcat că voi putrezi în pământ străin, departe de ființa cea mai dragă, mama mea” – Constantin Brâncuși!

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român!

[tp_product id=”206620054″ feed=”3744″]


Comentarii

comentarii

Susține presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22


elefant.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL