RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tunuri cu carbid high-tech in Olanda

Print Friendly, PDF & Email

Multi isi amintesc cu nostalgie de tunurile cu carbid din copilarie, niste instalatii “explozive” improvizate, cu ajutorul unor tevi, cutii goale de vopsea sau tot felul de alte recipiente cilindrice metalice. Carbidul este o substanță solidă, formată din calciu și carbon, pe care in perioada “raposatului” copiii sau cei care doreau sa conceapa o astfel de instalatie improvizata, o puteau procura daca aveau rude care lucrau in domeniul constructiilor sau daca o subtilizau direct de pe santiere, unde era folosită mai ales la fabricarea acetilenei; carbură de calciu.

Tunuri cu carbid high-tech in Olanda

Dar iata ca in Olanda s-a ajuns la un cu totul alt nivel al acestor instalatii. Totul a început ca o mica si speciala tradiție in ajunul anului nou in Olanda . Apă cu carbură de calciu, amestecate într-un ulcior de lapte, erau lăsate sa explodeze pentru divertismentul celor care asteptau intrarea in noul an. Astăzi, pocnitul cu carbid a evoluat intr-un eveniment high-tech exploziv .

 

Tunuri cu carbid high-tech in Olanda, sursa foto: youtube.com

Tunuri cu carbid high-tech in Olanda, sursa foto: youtube.com

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline