De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG

De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

Dr. Christa Todea-Gross

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
Acest non‑sens al vaccinării cu BCG este aspru criticat şi de către D‑na Schnär‑Manzoli, autoarea cărţii Inutilitatea vaccinurilor (ATRA, ianuarie 1995): Vaccinările repetate cu BCG, recomandate de către Calmette, au provocat adenopatii cervicale purulente şi uneori soldate cu septicemie şi deces”.
 Este vorba de o tuberculoză generalizatăprin intermediul limfei, putând provoca meningită, osteomielită, otite purulente, leziuni renale grave, cecitate (orbire) etc.Autoarea cărţii arată că efectul cel mai frecvental BCG este cu certitudine acela de a declanşa tuberculoza, în loc să oprevină.
În cartea ei, D‑na Schnär‑Manzoli îl citează pe profesorul Mande, care, la 24 octombrie 1967, denunţă deschis neajunsurile vaccinului BCG, la aproape 50 de ani de la descoperirea lui. De asemenea, profesorul Stephani, de la Universitatea de Medicină din Geneva, a reunit 104 de lucrări, scrise de 82 de autori, despre daunele produse de BCG, în care scrie:
 “Acest bacil viu invadează sistemul limfatic, unde se instalează conform obiceiului strămoşului său (bacilul tuberculozei bovine). Nimeni nu poate spune astăzi care va fi evoluţia saîn următoarele decenii. Cauza tuberculozei limfatice generalizate este încă necunoscută”.

De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

 În urma vaccinării BCG, au fost diagnosticate 104 cazuri de otită purulentă, unele din ele fiind complicate cu osteită locală purulentă, cauzăfrecventă a surdităţii.Profesorul de Microbiologie Jean Basset accentuează şi el, alături de mulţi alţi oameni de ştiinţă, complicaţiile frecvente şi grave ale vaccinului BCG. Prof.
Lignieres concluzionează:
– Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCGDr. Scohy se opune nu doar vaccinului BCG, dar şi principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994):
– Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de a provoca ulterior, în mod frecvent, cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.
– Un alt pericol este acela că antrenează la sugari, automat, o formă atenuată detuberculoză cutanatăcare evoluează timp de 69 luni, manifestânduse cu o stare de subfebrilitate şi o scădere importantă a imunităţii organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă şi alte vaccinuri, care pot dezechilibra şi mai mult sistemul lui imun.
Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinaţi la naştere sau cât mai devreme după naştere cu BCG, se observă o predispoziţie la diverse infecţii acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronşite repetate.
Se ştie că tuberculoza, fie că este dată de vaccin sau nu, deschide calea afecţiunilor reumatice.
Mulţi se nasc în zilele noastre cu o predispoziţie genetică la afecţiuni reumatice, la care se adaugă şi infecţia TBC, agravându‑le.
De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?
De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

Dupa vaccinarea cu BCG, nu mai este posibila depistarea precoce a infectiilor tuberculoase (!), ci doar intr‑o faza tardiva, mult mai grava. La ora actuala exista tratamente eficace pentru TBC si, daca ar fi depistate de la inceput, aceste infectii ar putea fi vindecate cu antibiotice, fara alte complicatii.

– Infectiile tuberculoase depistate la cei vaccinati cu BCG, sunt mult mai grave si mai contagioase decat la cei nevaccinati, din cauza ca acest vaccin provoaca o reactie de hipersensibilitate intarziata defavorabila, cu o cazeificare sub forma lichida, de cele mai multe ori, care disemineaza in intregul organism.

– Vaccinarea sistematica din Franta nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotriva, la o crestere a cazurilor de TBC. In Franta, de multi ani, profesori de Medicina cer renuntarea la vaccinul BCG. Doi dintre acesti medici sunt: profesorul J. Chretien, pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, si profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimandu‑si dorinta de mai multe ori in revista medicala Le Concours Medical.

In Tarile de Jos, dupa cel de‑al doilea razboi mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoza, fiind conditii precare de viata. Cu toate canu s‑a practicat deloc vaccinarea in aceste tari, tuberculoza a fost eradicata.
Interesant este faptul ca aceste tari prezinta cel mai mic procent de imbolnaviri cu TBC.

Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase in tarile in care se practica vaccinarea BCG obligatorie. In Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sanatatii Publice si Asigurarilor Sociale se observa ca acolo unde se practica vaccinarea BCG obligatorie, in tari ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia si Portugalia, cazurile de TBC sunt in crestere. De 5 ani, acelasilucru se intampla si in Franta.

Romania nu face exceptie: desi se face vaccinarea in masa “obligatorie” cu BCG inca de la nastere, observam o crestere marcata a cazurilor de TBC (inclusiv la tineri).
(…)
Pe plan mondial. Studiul OMS – certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzatia Mondiala a Sanatatii sa faca un studiu in India, intre anii 1968‑1971. OMS a ales un numar de 209 de localitati, insumand 360.000 de persoane.

Toate persoanele au fost testate la tuberculina iar cele cu o reactie negativa (nevacinati) au fost impartite in doua grupe: una a fost vaccinata si alta nu, ca apoi sa fie urmarite timp de 7 ani si jumatate.
Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost urmatorul:

 Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghereiar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaserăiniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacţie
Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.

Reactiile adverse si complicatiile vaccinului BCG:
‑Abcese locale: apar la locul inocularii, la aproximativ 6 saptamani de la vaccinare si sunt considerate ca fiind o complicatie, daca diametrul leziunii masoara peste 0,6 cm.
‑ Adenopatii: la 13 saptamani de la vaccin, se constata o inflamatie a ganglionilor regionali, care deseori se infecteaza, formandu‑se abcese.
‑ Osteite si osteomielite: inflamatia si infectia oaselor, in special a oaselor lungi, care pot apare intre 6 luni si 4 ani de la vaccinare (in medie 12 luni).
‑ TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigita tuberculoasa si deces
‑ Otite purulente, soldate uneori cu surditate
‑Infectii frecvente ale cailor aeriene superioare si inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronsite
‑Afectiuni reumatice.
‑Scaderea imunitatii,
‑Decesul.
In concluzie, nu este deloc recomandata vaccinarea BCG a sugarilor, motivele
fiind concludente. Romania este singura tara din UE unde se mai efectueaza vaccinarea BCG la nastere! (vezi Anexa).
(extras din cartea autoarei Dr.Christa Todea-Gross :
“Vaccinurile: preventive sau boala? O noua patologie pediatrica”; Ed.Christiana, Bucuresti 2012, p. 321-325, disponibila pe site-ul: www.pentruviatacluj.ro)

Sursa:
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

2 thoughts on “De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?

  1. Cum sa faci bani in
    timpul liber! Oportunitatea anului
    vine acum printr-un senzational curs online si GRATUIT care te invata repede si
    usor cum sa faci bani in timpul liber! Citesti cateva lectii foarte captivante
    care te invata pas cu pas cum sa faci bani in timpul liber! Cand vrei si tu foarte
    mult acest curs, cere mai multe informatii la adresa de email: leuca_lori@yahoo.com

  2. Din pacate nu este adevarat ca Romania este singura tara din UE care mai vaccineaza bebelusii cu BCG. Spre exemplu si Irlanda vaccineaza bebelusi cu BCG. Din nefericire sun de accord ca vaccinurile dauneaza mai mult decat fac bine.

Lasă un răspuns

Next Post

Adio, lapte românesc! Aproximativ o treime dintre fabricile de lapte romanesti s-au inchis anul trecut

mar ian. 6 , 2015
Un numar  de peste 50 dintre fabricile de lapte romanesti, insemnând aproximativ o treime din totalul fabricilor de lapte din Romania, si-au închis portile anul trecut din cauza scăderii drastice a cererii de pe piaţa internă şi a creşterii costurilor de producţie, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dorin Cojocaru, preşedintele patronatului […]
Adio, lapte românesc! Aproximat o treime dintre fabricile de lapte romanesti s-au inchis anul trecut

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro