Adio, lapte românesc! Aproximativ o treime dintre fabricile de lapte romanesti s-au inchis anul trecut

Un numar  de peste 50 dintre fabricile de lapte romanesti, insemnând aproximativ o treime din totalul fabricilor de lapte din Romania, si-au închis portile anul trecut din cauza scăderii drastice a cererii de pe piaţa internă şi a creşterii costurilor de producţie, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dorin Cojocaru, preşedintele patronatului APRIL din industria laptelui.

La începutul anului 2014 în România mai funcţionau inca, 183 de fabrici de lapte autorizate santitar-veterinar, potrivit APRIL. La 1 aprilie 2014, numărul fabricilor scăzuse la 152, iar la finele anului la 130.

“S-au închis pentru că nu le mai merg afacerile. Costurile de producţie sunt din an în an mai mari, iar hypermarketurile au început să renunţe la producţia internă de lapte, pentru că mărcile proprii se produc în ţări precum Polonia, Ungaria, Germania, Austria sau Slovacia. Din aceste ţări vine lapte mai ieftin, pentru că au rămas cu stocuri mari din cauza embargoului impus de Rusia”, a spus Dorin Cojocaru, conform mediafax.ro

[wpbanner client=”Emag2015″]

Cojocaru a mai adăugat că hypermarketurile au mărit taxele de raft pentru pentru produsele lactate livrate de catre producătorii români şi încearcă să susţină firmele din ţările în care îşi au originile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
 “INS spune că a crescut cu 6% consumul de lactate. Nimeni nu spune însă cu cât au crescut importurile în acest an. Multe ferme medii şi mari din România s-au închis, pentru că din cauza importurilor masive nu mai au cui livra laptele. Există astfel riscul de a ne decima efectivele de vaci”, a afirmat oficialul patronatului.

Din aprilie(2015) vor veni pe piaţă cantităţi şi mai mari de lactate. Estimăm că până la finalul anului din cele 130 de fabrici de lactate la nivel naţional vor mai rămâne în jur de 70″, a mai spus el.

Conform informatiilor furnizate de catre APRIL, piaţa lactatelor este estimată la aproape 900 de milioane de euro. Cei mai importanţi producători la nivel naţional sunt Danone, Albalact, Friesland, Olympus, Delaco şi Hochland.

Deputatul Bogdan Diaconu a remarcat si el cu indignare posibilitatea reala a disparitei de pe piata din Romania a laptelui romanesc:

“Adio, lapte românesc. Știți laptele cu gust de plastic pe care îl importăm? În curând, va rămâne singur pe piața românească, pentru că fabricile românești sunt împinse spre faliment pentru ca să devenim piață de desfacere pentru produsele altora, mult mai proaste. Așa s-a procedat cu toate produsele românești, inclusiv cu legumele și fructele noastre. Mai rămâne să importăm și aerul…”, a spus Bogdan Diaconu

Prin noua legislatie si noile reglementari au interzis pana si laptele care il vindeau saracii tarani romani pe la piata pe motiv ca nu e “sanatos” si nu indeplineste normele sanitare. Se pare insa ca plasticul indeplineste normele sanitare!

N-om fi stat noi bine nici inainte la productia de lapte dar astazi este dezastru. Cel mai grav este ca se descurajeaza micii producatori si taranii prin legi si reglementari imbecile.

Sursa:

[1] www.mediafax.ro

[2] facebook.com/MihaiBogdanDiaconu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Daca joci la loterie platesti taxa pe prostie! Hoția de la Loteria Națională pe înțelesul tuturor

mar ian. 6 , 2015
Hoția de la Loteria Națională pe înțelesul tuturor Cititi si : Daca joci la loterie platesti taxa pe prostie ! Mărturisesc, de fiecare dată când am văzut jucăria aceea complicată prin care se extrag numerele câștigătoare la Loto, mi-am zis că nu e cu putință să fie la mijloc vreo mânărie, […]
Daca joci la loterie platesti taxa pe prostie! Hoția de la Loteria Națională pe înțelesul tuturor

Poate vă place și:

libris.ro