RSS

Dan Andronic: "Sabin Borcan, pe …

Un nou scandal neașt…

Marius Ghilezan: "Opoziţia ar fi…

"La fel ca în timpul…

Cine și ce sunt progresiștii?

Bolșevicii de ieri ș…

Alt sclav globalist! Sorin Grind…

Chiar în ziua în car…

EVZ: "Ne așteptăm ca Revista „22…

Pregătit de bolșevic…

Dan Andronic: "Raluca Prună, din…

Jurnalistul Dan Andr…

Angel Popescu: "Pentru curajul s…

De Ziua Națională a …

Subprefectul de Cluj se ține de …

Pentru un maghiar cu…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ion Marcel Ilici Iliescu Ivanovici a fost propulsat in locul lui Ceausescu pentru a impiedica unirea Romaniei cu Republica Moldova si teritoriile romanesti din Ucraina

Print Friendly, PDF & Email

Nu uitați de Basarabia când discutați despre sfârșitul lui Ceaușescu! Ceauşescu în faţa lui Brejnev: Basarabia, pamânt românesc!

Ceauşescu îi reproşa punctual lui Brejnev următoarele chestiuni:

  1. se reabilitează politica ţarismului în Balcani şi în regiunea dunăreană, aceasta fiind prezentată doar în plan pozitiv;
  2.  este tratată incorect existenţa poporului moldovenesc, limbii moldoveneşti şi naţiunii moldoveneşti separate;
  3.  în literatura moldovenească, clasicii români sunt numiţi incorect moldoveni;
  4.  este absolut incorectă şi sub aspect istoric, social şi al luptei de clasă, şi sub aspect marxist afirmaţia că includerea, în 1812, a Basarabiei în componenţa Rusiei a fost legitimă şi conformă voinţei popoarelor.

Motivul pentru care s-ar fi decis Mihail Gorbaciov sa initieze inlocuirea echipei politice din Romania (cu tabara politica a tradatorului Ion Marcel Ilici Iliescu Ivanovici) este discursul lui Ceausescu de la Congresul al XIV-lea, ce a avut loc in luna noiembrie anului 1989 si unde Nicolae Ceausescu a cerut retrocedarea Basarabiei.

Ion Marcel Ilici Iliescu Ivanovici a fost propulsat in locul lui Ceausescu pentru a impiedica unirea Romaniei cu Republica Moldova si teritoriile romanesti din Ucraina

In sedinta Comitetului Politic Executiv de la 13-noiembrie-1989 Nicolae Ceausescu a propus un subiect neobisnuit dezbaterii plenului : probleme legate de Moldova Sovietica .

Criticat tot mai des de Mihail Gorbaciov ptr faptul ca nu era adept al Perestroicii , secretarul general al -PCR- incerca sa intimideze conducerea sovietica prin readucerea in dezbatere a Pactului HITLER-STALIN din 1939 si statutul etnicilor romani dintre Prut si Nistru . In cadrul discutiei , Ceausescu a facut un istoric al convorbirilor sale cu liderii de la Kremlin pe tema Basarabiei , din care reiesea ca Gorbaciov era la fel de refractar ca si Hrusciov sau Brejnev.

TOV.N.CEAUSESCU spunea : Vreau sa ridic , in fata Comitetului Politic Executiv , inca o problema , care nu urmeaza sa o punem in Congres-[14]- , si nici public , deocamdata… dar față de care trebuie sa adoptam o pozitie mai clara . Este vorba despre problemele legate de Moldova Sovietica . Cred ca ati citit cu totii informatiile , si ce se intampla acolo .

 

Am atras atentia tovarasilor ca trebuie sa le publicam in presa – dar noi nu putem face nimic in aceasta problema , avand in vedere in primul rand , ca problema Basarabiei este legata de acordul cu HITLER , adica de Uniunea Sovietica si Hitler . Anularea acestui acord , in mod inevitabil , trebuie sa puna si problema anularii tuturor acordurilor care au avut loc… inclusiv sa se solutioneze , in mod corespunzator problema Basarabiei si Bucovinei de Nord . Va trebui sa discutam in Uniunea Sovietica aceasta problema in perioada urmatoare .

De altfel , in timpul lui Hrusciov am mai discutat aceasta problema .
Cand ne-am intors din China , in martie -1964- , ne-am intalnit si cu el . Si intre alte probleme , legate de relatiile cu China , am discutat si problema Basarabiei .
El nu a respins-o , dar am convenit , de altfel , sa se intalneasca delegatiile celor doua partide… si chiar s-au intanit… dar au intervenit probleme cunoscute in legatura cu Hrusciov , si nu s-a facut nimic… asta a fost tot .

In 1965 la intalnirea cu Brejnev , am discutat , de asemenea , problema aurului si a tezaurului nostru , pe care Romania îl are in Uniunea Sovietica si despre care exista un decret semnat de Lenin , prin care se spune ca apartine -poporului roman- si va fi restituit atunci cand in Romania va fi puterea muncitorilor si taranilor .
Am intrebat eu – sunt si stenogramele – daca considera ca in Romania nu este inca puterea muncitorilor si a taranilor ?

 Sigur , atunci a avut o pozitie favorabila -SEALEAPIN- care a spus ca tovarasii romani au dreptate , dar trebuie sa se analizeze si sa vedem cum sa solutionam aceasta problema . Ceilalti , inclusiv Brejnev au spus ca Aurul Romanesc sa pierdut .
Pe mine nu ma intereseaza ca s-a pierdut sau , ma rog , ce-au facut cu el… ptr ca la un moment dat , ne-au spus ca l-au luat -ALBII- .

Patru milioane de romani exterminati/deportati de catre khazarii bolsevici!

Patru milioane de romani exterminati/deportati de catre khazarii bolsevici!

 TOV. ELENA CEAUSESCU spunea: -Albii erau tot acolo .
TOV.N.CEAUSESCU spunea : -Nu ma intereseaza cine l-a luat .
TOV.ELENA CEAUSESCU spunea : –Sa ne dea de la ei . (s.n.)
TOV.N.CEAUSESCU spunea : Pe noi nu ne intereseaza asta . In primul rand ca Lenin a semnat acest decret in -1921- , dupa ce s-a terminat cu -albii- . Este adevarat ca nu am mai reluat aceasta discutie . Am vrut la un moment dat , sa discutam aceasta problema si cu Mihail Gorbaciov , dar nu au fost conditii necesare , si am lasat pe mai tarziu . Sigur trebuie sa reluam mai tarziu problema Basarabiei .


Trebuie oricum sa ridicam problema populatiei din Republica MOLDOVENEASCA , in concordanta cu Constitutia Sovietica si cu ceea ce afirma acum ei . Trebuie sa le asigure folosirea limbii , sa le asigure , ptr ca ei sunt o republica , sunt un popor . Ei insusi spun ca sunt un popor moldovenesc . Sunt romani si nu-i lasa sa foloseasca limba pe care o doresc ei si , cel putin , in prima etapa , sa se asigure legaturi corespunzatoare intre Moldova si Romania . Sigur nu dorim acum sa ridicam , intr-o forma schimbarea imediata (s.n.) a granitelor , dar solutionarea acestei probleme trebuie gandita , si trebuie s-o discutam. Sa avem in vedere , in primul rand sa publicam pozitiile care sunt , mai cu seama ca ei le publica si sa avem lunile urmatoare o discutie pe aceasta problema . De altfel in -1970-1975- am avut cateva discutii cu secretarul cu probleme internationale de atunci -KATUSEV- trimis de conducere , prin care ne cereau ca noi sa recunoastem in mod deschis , ca Basarabia este a lor .


TOV.ELENA CEAUSESCU spunea: –Asta nu se poate niciodata. (s.n.)
TOV.NICOLAE CEAUSESCU spunea : In programul partidului avem o referire generala si am spus ca nu vom putea sa recunoastem . Una este problema granitelor , ca rezultat al fortei , dar alta este sa recunoastem ca poporul moldovenesc este un popor care nu are stranse legaturi cu poporul roman – este un nonsens . Aceasta ar fi o alta problema . Sigur punandu-se problema anularii intelegerii cu Hitler , este evident ca in mod corespunzator intervine si aici anularea . Noi vrem ca dupa Congres [14] sa avem o discutie pe aceasta tema , ptr ca nu se poate sa acceptam aceasta situatie si felul cum ei actioneaza . Vin la noi sa faca o plenara , si anunta ca vor sa indrepte lucrurile , ce au fost in trecut , dar de fapt adopta masuri mai brutale decat in trecut si continua sa-i impiedice sa-si puna in valoare problemele lor . Asta ar fi o problema pe care am vrut s-o ridic in Comitetul Politic Executiv si este de fapt o problema

 –STRICT INTERNA– , dar am vrut sa vedem care este parerea Comitetului Politic Executiv in aceasta probema . DACA SUNTETI DE ALTA PARERE , VA ROG SA SPUNETI ? .
TOV.GHEORGHE RADULESCU spunea : -Este bine cum ati propus- .
TOV.MANEA MANESCU spunea: -Asta este realitatea si nu se poate astfel- .


TOV.NICOLAE CEAUSESCU spunea : Deci sunteti de acord ? – [Toti tovarasii sunt de acord]. Aici nu este vorba despre existenta unei nationalitati , sau a unor oameni care sunt de origine romana si se gasesc in Uniunea Sovietica… Ci este vorba despre o parte a Romaniei , care a fost cedata datorita Acordurilor cu Hitler. (s.n.) Cum s-au publicat aceste acorduri in alta parte va trebui sa le publicam si noi . S-au publicat si in Uniunea Sovietica . I-am spus si lui Matei si lui Olteanu , ptr ca este legat si de partea internationala… i-am chemat pe amandoi ptr ca , si din punct de vedere international , trebuie sa lucreze impreuna .

Sa publicam aceste probleme , aceste acorduri , ptr ca acolo se spune foarte clar ca Uniunea Sovietica manifesta interes… asta este formula , in acordul semnat aparte , nu numai in acordul general , in care se spune ca Uniunea manifesta interes fata de Basarabia si Bucovina . Este vorba de acordul dintre -MOLOTOV si RIBBENTROP- si unde se spune ca Germania nu are interes si alte obiectiuni fata de acest lucru . Un asemenea punct este si in legatura cu Polonia , ca in problema Poloniei si Uniunea Sovietica manifesta anumite interese – adica impartirea Poloniei . In realitate , de fapt , sovieticii au vrut sa depaseasca intelegerea cu Hitler si au cerut initial intreaga Bucovina , dar Hitler s-a opus ,,ne-am inteles numai atat” .
TOV.ION STOIAN spunea : -Toate acestea sunt stenogramele lui Hitler-

 TOV.NICOLAE CEAUSESCU spunea : Este un protocol semnat de MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE de atunci al Romaniei .

TOV.ELENA CEAUSESCU spunea : Si ne-au luat si Insula Serpilor.(s.n.)
TOV.NICOLAE CEAUSESCU spunea :-Acestea ar fi unele probleme interne ale Romaniei , pe care trebuie sa le avem in vedere . In legatura cu Raportul , in continuare , este prezentata pozitia Romaniei in problemele internationale , in care reluam problema distrugerii armelor nucleare si am introdus aici ca tarile europene trebuie sa realizeze un Acord ptr infaptuirea pina in -1995- a distrugerii armelor nucleare din Europa , avand in vedere ca folosirea lor ar aduce o catastrofa europeana de proportii .

-Arhivele Nationale–-Fond-CC-al-PCR–sectia CANCELARIE–
DOSAR-NR-63-1989-.

Poate suntem la fel de norocosi si acum ca si in 1989.
Dr. Darius Stan

Surse/Note:

[1] ioncoja.ro

[2] ceausescunicolae.wordpress.com

[3] observatorcultural.ro

[4] foaienationala.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline