RSS

Comunicat de presă: Fenomenele a…

Ca în fiecare an Ser…

Laurian Stănchescu: "Scrisoare p…

Scrisoare publică ad…

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

UNIREA, LA ANUL!

Print Friendly, PDF & Email

”La râul Babilonului, acolo am şezut şi am plâns, când ne-am adus aminte de Sion. În sălcii, în mijlocul lor, am atârnat harpele noastre. Că acolo cei ce ne-au robit pe noi ne-au cerut nouă cântare, zicând: “Cântaţi-ne nouă din cântările Sionului!” Cum să cântăm cântarea Domnului în pământ străin? De te voi uita, Ierusalime, uitată să fie dreapta mea! Să se lipească limba mea de grumazul meu, de nu-mi voi aduce aminte de tine, de nu voi pune înainte Ierusalimul, ca început al bucuriei mele”.

Psalmul 136 : 1-6

La anul, la Ierusalim!” – aceasta este formula pascală de salut și de răspuns, de veacuri, a evreilor din toată lumea, încă din epoca robiei babiloniene până astăzi. Această expresie a servit drept idee-forță, drept obiectiv și Program național, drept crez neclintit și ideal de refacere a Patriei, a căminului unui neam întreg. Niciun evreu, niciodată, de nicăieri, nu a obosit să spună, de-a lungul miilor de ani, simplu, senin și hotărât: ”La anul, la Ierusalim!”.

Formula pascală de salut a evreilor, această paradigmă simplă și sublimă, a creat și menținut an de an, secol de secol, un orizont de visare și de așteptare imens, fiind unul dintre secretele la vedere ale unității și solidarității lor de neam. Nu cunosc o altă expresie atât de simplă și cu o forță mai mare de coagulare a energiilor etnice și de ordonare a lor pentru atingerea unui scop nobil și legitim. Acest exemplu de voință, hotărâre, optimism și perseverență este unul bun de luat în seamă de orice alt neam.

UNIREA, LA ANUL!

Noi, românii, care păstrăm vie aspirația firească de refacere a unității noastre naționale distruse, suntem pe deplin îndreptățiți la o însușire a lecției evreiești de optimism și perseverență, de voință de a fi împreună, în vatra etnică întreagă. Transpusă românește, de către români și pentru români, formula evreiască de salut ar fi: UNIREA, LA ANUL! Și știu că nu vom obosi niciodată să o repetăm până în ziua și anul rânduite de Dumnezeu ca să o vedem împlinită, ca început al bucuriei noastre. Bucuria ieșirii pentru totdeauna din robia Babilonului roșu. Bucuria revenirii ACASĂ!

UNIREA, LA ANUL!

Chișinău, 1 Decembrie 2014

UNIREA, LA ANUL!, sursa foto: cubreacov.wordpress.com

UNIREA, LA ANUL!, sursa foto: cubreacov.wordpress.com

Sursa:

[1] cubreacov.wordpress.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline