RSS

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

Cameleonicul primar al Iașului d…

Un an care ar trebui…

O rezoluție pentru admiterea Rom…

Marți, 11 decembrie …

Deputatul Remus Borza: "Este ina…

Deputatul Remus Adri…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”

Print Friendly, PDF & Email

„Un simbol al valorilor naționale este în pericol”. Este vorba despre Muzeul Naţional de Istorie a României, iar semnalul de alarmă a fost tras chiar de catre preşedintele ales al romanilor, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Președintele a adus critici impotriva instituţiilor statului pentru că au ignorat până acum starea avansată de degradare a clădirii care adăposteşte patrimoniul naţional.

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”

Sunt îngrijorat de faptul că acest simbol al istoriei şi culturii se găseşte în pericol, specialiştii ne spun că Muzeul nu ar rezista satisfăcător unui seism important, că nu asigură o conservare şi prezentare a patrimoniului la nivelul la care ar trebui să o facă. De fapt starea Muzeului Naţional de Istorie a României este reprezentativă pentru o bună parte a valorilor culturale ale naţiunii, ce sunt îngrijite mai degrabă de oameni dăruiţi, dar cu puteri limitate, decât de instituţii”, a precizat şeful statului.

Muzeul Naţional de Istorie a României este depozitarul Tezaurului istoric şi al mărturiilor fundamentale ale ţării. Din acest motiv, marchez, în calitate de Preşedinte al României, Ziua Culturii Naţionale pentru prima dată printr-o vizită la Muzeul Naţional de Istorie a României.

În mod special, în această zi, doresc să vă încurajez în proiectele dumneavoastră. Vă voi fi alături şi chem toţi factorii implicaţi, de la autorităţi la experţi şi la întreg mediul cultural, să vi se alăture după puteri şi atribuţii. Vă urez tuturor ca prin devotament, fapte şi rezultate să binemeritaţi din partea ţării căreia îi serviţi cultura şi patrimoniul nostru comun”, a scris președintele României pe contul său de Facebook.

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”, Muzeul National de Istorie al Romaniei, sursa imagine: mnir.ro

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”, Muzeul National de Istorie al Romaniei, sursa imagine: mnir.ro

Sursa:

[1] digi24.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline