RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”

Print Friendly, PDF & Email

„Un simbol al valorilor naționale este în pericol”. Este vorba despre Muzeul Naţional de Istorie a României, iar semnalul de alarmă a fost tras chiar de catre preşedintele ales al romanilor, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Președintele a adus critici impotriva instituţiilor statului pentru că au ignorat până acum starea avansată de degradare a clădirii care adăposteşte patrimoniul naţional.

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”

Sunt îngrijorat de faptul că acest simbol al istoriei şi culturii se găseşte în pericol, specialiştii ne spun că Muzeul nu ar rezista satisfăcător unui seism important, că nu asigură o conservare şi prezentare a patrimoniului la nivelul la care ar trebui să o facă. De fapt starea Muzeului Naţional de Istorie a României este reprezentativă pentru o bună parte a valorilor culturale ale naţiunii, ce sunt îngrijite mai degrabă de oameni dăruiţi, dar cu puteri limitate, decât de instituţii”, a precizat şeful statului.

Muzeul Naţional de Istorie a României este depozitarul Tezaurului istoric şi al mărturiilor fundamentale ale ţării. Din acest motiv, marchez, în calitate de Preşedinte al României, Ziua Culturii Naţionale pentru prima dată printr-o vizită la Muzeul Naţional de Istorie a României.

În mod special, în această zi, doresc să vă încurajez în proiectele dumneavoastră. Vă voi fi alături şi chem toţi factorii implicaţi, de la autorităţi la experţi şi la întreg mediul cultural, să vi se alăture după puteri şi atribuţii. Vă urez tuturor ca prin devotament, fapte şi rezultate să binemeritaţi din partea ţării căreia îi serviţi cultura şi patrimoniul nostru comun”, a scris președintele României pe contul său de Facebook.

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”, Muzeul National de Istorie al Romaniei, sursa imagine: mnir.ro

Klaus Iohannis: „Un simbol al valorilor naţionale este în pericol!”, Muzeul National de Istorie al Romaniei, sursa imagine: mnir.ro

Sursa:

[1] digi24.ro


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline