RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

Sorina Matei despre ultima ieșir…

Sorina Matei despre u…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Românismul nu va muri niciodată la Cernăuți

Print Friendly, PDF & Email

Românismul nu va muri niciodată în regiunea Cernăuți, regiune în care locuiesc în prezent aproape 200 de mii de etnici români, este de părere Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultura Românească ”Mihai Eminescu” din Cernăuți.

”Au fost vremuri și mai grele. Înveleam cărțile românești în ziar, pentru că dacă eram văzut la facultate că le citesc puteam să am neplăceri. Mulți au suferit, au fost trimiși în case de nebuni, dar limba s-a păstrat pentru că nu suntem aici venetici, sau diaspora. Suntem aici autohtoni. Aici ne sunt înmormântați străbunicii. Stră-străbunicii mei au fost în Țara lui Ștefan cel Mare, străbunicii au locuit în Austria, bunicii în România, părinții în Uniunea Sovietică, copiii mei locuiesc în Ucraina, dar noi (românii) nu ne-am dus nicăieri de aici”,  declară Vasile Bâcu.

A fi român sau moldovean este o dilemă întâlnită și în regiunea Cernăuți.

”Când decizia Curții Constituționale a spus clar că limba vorbită în Republica Moldova este româna, e clar că și aici majoritatea argumentelor care susțineau moldovenismul au decăzut”.

Românismul nu va muri niciodată la Cernăuți

Un interviu realizat în capitala Bucovinei istorice, cu Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultura Românească  ”Mihai Eminescu” din Cernăuți

Românismul nu va muri niciodată la Cernăuți, sursa imagine: radiochisinau.md

Românismul nu va muri niciodată la Cernăuți, sursa imagine: radiochisinau.md

Sursa:

[1] radiochisinau.md


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline