libris.ro

Ambulantele SMURD au fost echipate cu o noua Inventie

Ambulantele SMURD au fost echipate cu o noua Inventie

Ambulantele SMURD, au fost echipate cu Filtre Speciale ce au rolul de a spori Puterea Motorului si a Reduce Consumul de Carburant.  Sursa: www.Rstiri.ro

Patru dintre ambulanțele SMURD din vestul țării au fost dotate cu filtre speciale de aer create de un inventator premiat cu aur la Geneva pentru a crește puterea motoarelor și scăderea consumului de combustibil.

Patru dintre ambulanțele SMURD din județul Hunedoara, una de la Simeria și trei din Valea Jiului, au fost dotate, gratuit, cu filtre supraaspirante inversate SDTA, inventate de inginerul devean Corneliu Birtok Băneasă, premiat cu medalii de aur la soaloanele de inventică din Geneva, Moscova, Kuwait şi România.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ambulantele SMURD au fost echipate cu o noua Inventie

“Pentru mine este o provocare tehnică, deoarece ambulanțele SMURD au un alt regim de funcționare, diferit de toate celelalte mașini. Prin implementarea acestor filtre motorul funcționează mai bine, în sensul că, având un exces de putere, acesta nu mai trebuie turat foarte mult. Altfel spus, nu mai forțăm motorul”, a declarat inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.

Ambulantele SMURD au fost echipate cu o noua Inventie,Filtrul auto care scade consumul de carburant si creste puterea motorului: filtre supraaspirante inversate SDTA, sursa imagine: Rstiri.ro
Ambulantele SMURD au fost echipate cu o noua Inventie,Filtrul auto care scade consumul de carburant si creste puterea motorului: filtre supraaspirante inversate SDTA, sursa imagine: Rstiri.ro

Potrivit acestuia, în același timp cu monitorizarea performanțelor motorului, se urmărește o reducere a consumului de carburant pe ambulanțele în funcțiune, filtrele concepute de inginerul din Deva permițând realizarea unor economii de până la 10% în condiții de trafic normal.

Datele finale privind eficiența filtrelor vor fi disponibile peste o jumătate de an.

Pe autoturisme odată montat filtrul, puterea motorului creşte cu 8-10%, iar consumul de carburant se reduce cu 10-15%.

“De exemplu, motorul unui automobil care are filtrul supraaspirant are la 2.600 de turaţii pe minut aceeaşi putere cu al unuia la 3.000 de turaţii, dar cu filtru convenţional

A adăugat Birtok-Băneasa.

Inginerul a câştigat cu invenţia sa premii la soaloanele de inventică din Geneva, Moscova, Kuwait şi România.

Primul și cel mai important premiu a fost medalia de aur obținută în aprilie 2010 la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.

Printre invenţiile sale, cu care a câştigat peste 20 de premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, se numără şi un “Dispozitiv dinamic de transfer al aerului” care scade consumul de carburant şi emisiile poluante. Corneliu Birtok-Băneasă are 36 de ani şi a absolvit Facultatea de Inginerie din Hunedoara, secţia Autovehicule Rutiere.

Sursa:

[1] rstiri.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info