Sarbii suspecteaza ca Romania are pretentii teritoriale

Sarbii suspecteaza ca Romania are pretentii teritoriale, sursa foto: Ecumenical TV via vaseljenska.com

 Nota noastra: Scopul in sine al acestor articole din presa sarba ni se pare dubios. Este o incercare de intimidare a romanilor din Serbia sau chiar se tem si ei de secesionism asa cum o facem noi in Romania cu extremistii maghiari?

In Serbia insa nu exista astfel de miscari similare celor din Ungaria sau de pe teritoriul Romaniei. Modul in care se incheie acest articol, pe un ton mai putin serios ne face sa credem ca avem de a face cu o diversiune, cu un articol de presa de scandal, de tabloid.

In presa sarba se vorbeste despre unele activitati „suspecte” ale Romaniei pe teritoriul Serbiei iar publicatia online vaseljenska.com scrie un amplu articol intitulat „Un pic mai mult despre activitățile României în Serbia”. Redam textul integral dupa o traducere aproximativa a textului pe care un colaborator de-al nostru a avut amabilitatea sa-l traduca:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„Uită-te la această imagine! Limitele sunt brusc trase in jurul teritoriului sârb,iar zona in roșu ramane izolata de restul Serbiei. Remarcati contrastul dintre gri și roșu! Reprezinta cumva un pamant inroșit  de sânge sau o zona in care va fi o creștere economică intensă, delimitata de zona exterioara gri, fiind o simpla hartă economica?

În orice caz, această parte a țării noastre coincide cu spațiul spre care România, tara noastră vecină, isi  arata aspirațiile sale teritoriale. Cum de știu? Cu mult înainte sa fi început războiul de secesiune în Kosovo și Metohija, unii planificatori ai viitoarei Republicii Kosovo, erau conștienți de faptul că nu au personal, și totuși conștienti si de faptul că în mod normal o instruire poate dura o lungă perioadă de timp, și în  aceasta grabă, si-au instruit oamenii lor în Zagreb, printr-un aranjament ciudat . Acesti „experți” si-au încheiat instruirea în termenul propus, dar au fost în imposibilitatea de a obține un loc de muncă în Croația.

Nici unul dintre albanezi, viitorii profesioniști din viitorul Republicii Kosovo, nu a decis să studieze în Nis, Belgrad, Skopje, Kragujevac, Novi Sad, chiar și în Podgorica, Sarajevo … Doar în Zagreb! Probabil din „respect pentru universitatea locală. Și nici unul dintre ei a picat examene, nimeni nu a pierdut nici un an, nimeni nu a abandinat studiile (albanezii sunt mult mai inteligenti), nimeni nu a dat  un dinar pentru studii din propriul buzunar și nimeni nu are un loc de muncă în altă parte în fosta Iugoslavie.

Toți membrii personalului au devenit autoritati in asa numita „Republica Kosovo”.
Lucruri similare se întâmplă acum și în zona marcată cu roșu pe această hartă. Studenții sunt liberi să meargă la școală în România, si sa invete limba română. Propunerile sunt simple.

Ambii părinți ai viitorilor profesioniști trebuie să fie de origine vlaha și se trebuie să se declare ca fiind români, toate acestea sub ochiul atent al  Mișcarii Românilor din Serbia( Miscarea Democrata a Românilor din Serbia?) , altfel sunt considerati trădători și nu vor primi sprijin sau educație gratuită dacă nu se declară ca fiind români.

Feriți-vă, aceasta este aceeași situatie cu cea a României, unde apar de multe ori demonstrații de masă și proteste din cauza lipsei de bani. La fel este in România, unde cei care vor sa munceasca fug în Europa de Vest, pentru că în România nu există bani. În  acest caz de unde au  făcut rost de bani pentru finanțarea educarea cetățenilor noștri în România?

Probabil din aceleași surse care au finanțat educația albanezilor din Zagreb. Este interesant cum se adăuga inca o coincidență,  interesant este  iarasi că cei care au finalizatdeja studiile în această țară vecină și prietenoasă, ciudate sunt căile  Domnului și ușurința neobișnuiat, pozitiile ambiguie de conducere ale  instituțiilor sârbe, etc.

Se va întreba cineva: dacă singurul motiv pentru care cred că există activități separatiste în această parte a Serbiei, poate sunt coordonate din exterior. Desigur că nu. Personal, am fost în stare să văad materialul promoțional în limba română, de tipurile de discuri, calendare, broșuri, precum și cu mesajul lipsit de ambiguitate: Aceasta este România, nu Serbia.

Am avut personal ocazia de a auzi și verifica persoanele care primesc arme cu scopul de „doar în cazul în care”. Organizațiile umanitare și analiștii economici din diferite țări care au fost odată din întâmplare, înainte de război, si au vizitat Kosovo și Metohija, patruleaza acum aceasta regiune in calitate de delegații din Israel, Germania, Statele Unite ale Americii … (toate țările foarte prietenoase), pe motiv că aceștia sunt interesați în turism în regiunea Dunării sau ca potențialii investitori, eventual – jurnaliști curiosi.

Și ce altceva? Acum trei zile nu am putut vorbi sau vedea de ex. acest grup facebook: https:? //www.facebook.com/istocne.vesti Fref = ts! Administratoriii acestui grup locuiesc în Zajecar. În același Zajecar, în care există un consulat român și care gestionează selectarea viitorilor profesioniști instruiți în România, în detrimentul celor săraci din România.

Sau acesta este finanțat de către altcineva?!? Administratorii  din acel grup din același Zajecar în care este sediul Mișcării Românilor din Serbia. Eu cred că este o simplă coincidență, sau chiar că există ceva….

Grupul are tendința de a se transforma într-un portal de informații care va consolida și sistematiza informații doar de pe teren, care este evidențiat în roșu.

Sunt irelevante informatiile din Siria, China, Iran, Libia … precum și informațiile de la Belgrad și Novi Sad. Ei bine, poate că în viitor, va fi  important să primească informații  si de la Belgrad , precum și informații din Siria, dar pentru moment, grupul va aborda informațiile din zonele care au limite clare pe hartă și care va fi centrul administrativ din Zajecar. Tot acest lucru este complet inofensiv și prin sansa, datorita faptului ca supravegherea liderilor nostri, care ne vegheaza zi si noapte. De aceea si sunt de fapt lipsit de griji.”

Sarbii suspecteaza ca Romania are pretentii teritoriale, sursa foto: Ecumenical TV via vaseljenska.com
Sarbii suspecteaza ca Romania are pretentii teritoriale, sursa foto: Ecumenical TV via vaseljenska.com

Sursa:

[1] vaseljenska.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info